У Луцькраді не хочуть займатися «віниками і граблями»

У Луцькраді не хочуть займатися «віниками і граблями»
Функція виконкому – розвиток міста, мізкування над залученням інвестицій, а наразі цей орган знаходиться ніби у «паралельній реальності», де займаються списанням «віників і граблів» з комунальних підприємств, – вважає секретар Луцькради Сергій Григоренко.

Про це він заявив під час засідання виконкому Луцької міськради у середу, 2 квітня.

На думку Сергія Григоренка, виконком знаходиться ніби у «паралельній реальності», у 2004-ому році.

«Країна змінюється шаленими темпами. Те, що здавалося неможливим, зараз реалізується. Центральні органи влади віддають максимум повноважень на місця. І наша функція як виконкому – розвиток міста, інвестиції, генплан міста, врешті-решт. Маса питань. А ми розбираємося, хто що списав: віники, граблі», – висловився секретар міськради.

Тож, він запропонував змінити підхід до роботи комунальних підприємств і умовно поділити їх на три групи.

До першої «стратегічної», на його думку, мають увійти ЖКП, КП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал», ЛПЕ, КП «Луцькспецкомунтранс», які забезпечують життєдіяльність міста.

Іншу групу Сергій Григоренко описав як таку, підприємства з якої виконують функцію милосердя та просвітництва. «Сюди входять КП «Ласка», Центр туристичної інформації, які складно перевести на бізнес-рейки», – додав він.

Щодо решти підприємств, які умовно увійшли до третьої групи, то Григоренко пропонує їх ліквідувати.

«Наприклад, «Зелене господарство» та «Парки і сквери Луцька». Для чого два підприємства з майже однаковими функціями? Або газета «Луцький замок». Де ви бачили, щоб у Польщі, до прикладу, була комунальна газета? Це рудимент радянської епохи. Те ж саме з «Луцькрекламою». Два-три працівники треба залишити. Або ж «Естет», – зауважив він.

«Треба зняти з виконкому це каміння. І показати керівникам комунальних підприємств, що ми гратися не будемо», – підсумував він.

Заступник луцького міського голови Лариса Соколовська зазначила, що частково погоджується із Сергієм Григоренком. Однак, на її думку, спочатку треба подумати про економію коштів у виконавчих органах міськради, зокрема про зменшення премій. А тоді, мовляв, можна підняти питання про ліквідацію і доцільність цього процесу.

Заступник луцького міського голови Тарас Яковлев став на захист деяких підприємств. За його словами, до третьої групи увійшли ті, які заробляють.

«Я не бачу нічого поганого у їхньому існуванні. Вони рентабельні, працюють з прибутками, не потребують фінансових вливань. Просто по ефективності роботи можна гордитися ними. В них мінімальний, але прибуток. Нехай буде газета», – висловився Яковлев.

Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук підтримав і «Парки і сквери Луцька». Він нагадав про стан центрального парку міста до створення цього підприємства.

Врешті, міський голова Микола Романюк дав розпорядження на основі пропозиції підготувати протокольні доручення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То нехай Соколовська взагалі від зарплати відмовиться
Відповісти
Нехай повідомлять на сесіі про зарплати простих спеціалістів, 1500-1800 гривень ( це з преміями!!!)
Начальник відділу-до 3 тисяч
Море аідповідальності, зміна керівництва-сидиш як на бомбі, попруть чи ні, а ви ще преміі знімаєте?
Я не кажу про так звані "грошовиті" посади, де є чим "поживитись"

Може Пані Соколовській ні жарко ні холодно від преміі, то простим працівникам, які працюють на одну зарплату- це катастрофа
Особливо якщо підвищують квартплату на 100 чи 50%%
Відповісти
Люди думають, що в кожному відділі-гроші, гроші, гроші
Ви спочатку розберіться інапишіть , де гроші ,а де буденщина і зарплата в 2 тисячі
Багато привів Шиба після помаранчевоі- мало хто залишився- повтікали від таких зарплат, думали кругом ім будуть взятки носити!!!))))
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді не хочуть займатися «віниками і граблями»
02 квітень, 2014, 11:48