Нове кафе у центрі Луцька працюватиме до ранку

Нове кафе у центрі Луцька працюватиме до ранку
Кафе «Базилік», яке відкриють у приміщенні на вулиці Словацького, 7 у Луцьку, буде працювати до 6:00.

Таке рішення прийняли під час засідання виконкому Луцької міськради у середу, 2 квітня.

Декільком луцьким магазинам і закладам харчування змінили режим роботи. Кафе «Базилік» дозволили працювати до 6:00. Магазину «Смакота» на проспекті Грушевського, 22в, погодили цілодобовий режим роботи із продажем алкоголю вночі.

Торговому павільйону «Розмарин» на зупинці громадського транспорту на вулиці Гордіюк, 10а також дали дозвіл працювати вночі, однак, із забороною продажу з 22:00 до 8:00 пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин.

Останнє питання було дискусійним. Так, члени виконкому сперечалися про те, чому «Смакоті» дозволили продаж алкоголю, а «Розмарину» – ні і запропонували заборонити продавати спиртні напої вночі в усіх закладах. Доповідач з питання, начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк пояснив, що перший заклад – окрема будівля, де встановили камери спостереження і забезпечили фізичну охорону. Тобто, дотримано процедуру, погоджену на сесії.

А от «Розмарин», з його слів, – всього лише торгівельний павільйон і належить до вбудовано-прибудованих приміщень. Тому продаж алкоголю у ньому потрібно заборонити.

Заступник луцького міського голови Тарас Яковлев нагадав, що на черговій сесії міськради розглядатимуть проект рішення, згідно з яким продаж алкогольних напоїв заборонять з 22:00 до 8:00 усім закладам, крім ресторанів, а останнім заборонять лише продаж «на виніс».

Член виконкому заступник генерального директора з розвитку ТзОВ «Пакко Холдинг» Олег Крижанівський вважає, що у випадку прийняття такого рішення збільшиться продаж нелегального алкоголю. Тож, над тим, чи виносити його на розгляд у нинішньому варіанті, потрібно подумати.

Тарас Яковлев у відповідь зазначив, що правоохоронці, працівники муніципальної дружини працюють над тим, аби виявляти місця незаконного обігу алкоголю. Окрім того, віце-мер додав, що має статистику, згідно з якою зростає кількість злочинів молодиків віком до 20 років напідпитку уночі.

Яковлева підтримав і член виконкому, «самооборонівець» Богдан Климчук. З його слів, кількість злочинів у нічний період прямо залежить від продажу алкоголю. Тож, аби «Самооборона Майдану» Волині могла повноцінно забезпечувати порядок у нічному місті, непогано було б таки обмежити продаж алкоголю після 22:00.

Врешті, питання заборони продажу алкоголю уночі залишили вирішувати депутатам. Наразі ж «Смакоті» дозволили займатися реалізацією спиртного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нове кафе у центрі Луцька працюватиме до ранку
02 квітень, 2014, 14:37