Євросоюз запроваджує новий тип віз – для турне

Євросоюз запроваджує новий тип віз – для турне
Європейський Союз спрощує низку процедур, пов'язаних з видачею та отриманням віз. Крім того, європейці впроваджують новий тип віз, які діятимуть упродовж року.

Зміни до візового кодексу вже затвердила Єврокомісія, а тепер нововведення мають бути схвалені в Раді ЄС та Європарламенті.

Про зміни, що мають пом'якшити спільну візову політику країн ЄС, на прес-конференції в Брюсселі повідомила комісар ЄС із внутрішніх справ Сесилія Мальмстрем, - пише Zaxid.net.

За її словами, минулого року заяви на оформлення Шенгенських віз подали 17 мільйонів людей з так званих «третіх країн».

«Це, звісно, вражаюча цифра, але ще більш вражаючими є оцінки, згідно з якими принаймні 6,6 мільйона потенційних відвідувачів не приїхали до Шенгенської зони минулого року через громіздкі і коштовні процедури нинішнього візового режиму», - зазначила єврокомісар Мальмстрем.

Вона заявила, що окрім спрощення процедури оформлення Шенгенських віз, Європейська комісія затвердила також новий тип віз - Touring visa.

Власники таких віз, в тому числі і громадяни України, зможуть протягом року здійснювати турне країнами Шенгенської зони з можливістю продовжити візу ще на один рік.

«Сьогодні ми представляємо абсолютно новий тип візи: Touring віза. Після видачі такої візи її власнику зможе вирушити в турне Шенгенською зоною строком до одного року, з можливістю продовження цього терміну ще на один рік», - сказала вона.

«Це буде реальна перевага, особливо для туристів, які хочуть довше залишатися в Європі, але не налаштовані на тривале перебування тільки в одній із країн», - зазначила єврокомісар.

За її словами, така віза буде корисна, наприклад, артистам, які зможуть організовувати більш тривалі тури, а також студентам, які по завершенні навчання зможуть подорожувати і досліджувати інші частини Європи.

Окремо буде винагороджено людей, які регулярно їздять у країни ЄС. Після двох віз упродовж 12 місяців їм будуть видавати багаторазові візи терміном на три роки, заявила єврокомісар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: віза, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Євросоюз запроваджує новий тип віз – для турне
02 квітень, 2014, 18:07