США звинувачують Фірташа у підкупі індійських чиновників

США звинувачують Фірташа у підкупі індійських чиновників
Українському бізнесменові Дмитру Фірташу пред'явлено звинувачення в дачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

Про це повідомляється в поширеному в середу прес-релізі міністерства юстиції США, - пише Українська правда з посиланням на ИТАР-ТАСС.

У загальній складності в рамках справи про розслідування міжнародної корупційної схеми під слідством перебувають шість осіб, включаючи Дмитра Фірташа, угорського підприємця Андраша Кноппа, громадянина України Сурена Геворгяна, індійського політика Рамачандра Рао і двох комерсантів з Індії та Шрі-Ланки.

Розслідування показало, що починаючи з 2006 року, в якості хабарів індійським чиновникам було передано близько $ 18,5 млн в обмін на отримання дозволу на розробку гірничодобувної шахти в індійському штаті Андхра-Прадеш.

Щорічний прибуток від проекту міг досягти 500 мільйонів "зелених". Частина титану, що видобувається, мала продаватися фірмі Company A, що базується в Чикаго.

За даними слідства, Фірташ вів переговори з індійськими чиновниками і давав розпорядження про виділення їм коштів в обмін на преференції у наданні дозвільних документів.

Також за його вказівкою, як стверджується, підробляли документи на передачу цих грошей з метою маскування незаконних виплат під звичайні комерційні платежі.

Розслідування було проведено силами підрозділу ФБР в Чикаго, розгляд ведеться фахівцями суду північного округу штату Іллінойс.

21 березня Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в'язниці під заставу в 125 мільйонів євро. Там він опинився після того, як його затримала поліція за запитом правоохоронних органів США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
США звинувачують Фірташа у підкупі індійських чиновників
02 квітень, 2014, 22:20