Яценюк хоче скасувати медичну реформу

Яценюк хоче скасувати медичну реформу
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк хоче ліквідувати проведення так званого експерименту у системі охорони здоров’я, яке запровадив минулий уряд.

Про це він сказав під час зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями в п’ятницю, ‒ повідомляє Еспресо.TV.

За словами Яценюка, реформа попередників звелася до арифметичного скорочення закладів охорони здоров’я та лікарів. Прем’єр повідомив, що очікує від Міністерства охорони здоров’я «конкретного бачення проведення змін» у цій сфері.

«Ми очікуємо, що новий Міністр запропонує концепцію разом із західними фахівцями. Це буде непростий процес, як і реформа у цілому соціальної системи», ‒ сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо введення податку на додану вартість обсягом 7% на операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення, Яценюк пояснив, що це нововведення покликано розвинути внутрішнє фармацевтичне виробництво, тому що воно не у конкурентних умовах. Щоб вітчизняні виробники розробляли препарати і продавали їх дешевше, ніж імпортні.

Він нагадав, що за попереднього уряду існувала схема, за якою «по інвойсу, по імпорту по $4 завозили препарат, який коштує $1». «Завищували інвойс, щоб не платити тут податок на прибуток, переганяли гроші за кордон», ‒ пояснив він.

«Введенням цього податку ми змусили тепер декларувати реальну вартість. Що повинно відбутися після введення цього податку? Стабілізація ціни», ‒ додав Яценюк.

«Фармацевтична мафія – відома річ у світі. І ми її повинні разом з нашими виробниками і з Міністерством охорони здоров’я і Держлікслужбою почати викорінювати», ‒ резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медичина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.