За знущання над Башкаленком не відкривали криміналу

За знущання над Башкаленком не відкривали криміналу
Щодо інциденту, який стався із колишнім головою Волинської ОДА Олександром Башкаленком на луцькому Євромайдані, не відкривали кримінального провадження через відсутність відповідної заяви.

Про це у п'ятницю, 4 квітня, розповів заступник начальника УМВСУ у Волинській області Олександр Никитюк під час засідання постійної депутатської комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутат Андрій Осіпов повідомив, що є інформація про напрацювання варіантів порушення кримінальних проваджень проти представників «Правого сектора» за події щодо руйнування приміщення УМВС Волині, за «тортури і знущання» з екс-голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка, за напад на працівників ДАІ на Цуманському перехресті.

Зі слів Олександра Никитюка, кримінальне провадження порушили лише за фактом заволодіння табельною зброєю та заподіяння тілесних ушкоджень працівникам ДАІ на Цуманському посту.

«По решті фактів – особисте питання тих людей, які на сьогоднішній день мають право звернутися із заявою про заподіяння тілесних ушкоджень. Таких заяв не було, тому кримінальні провадження за цими фактами не порушували», – висловився правоохоронець.

Щодо руйнування приміщення УМВС Олександр Никитюк зауважив, що цей факт зареєстрований, утім, до єдиного реєстру досудових розслідувань не внесений.

«Тому, враховуючи ті всі політичні події, що така ситуація була, віднеслися до того лояльно, розуміючи ситуацію, наслідки і становище, в яке було поставлено народ України», – зазначив міліціонер.

Окрім того, Никитюк розповів, що із 8 одиниць табельної зброї, які не повернули правоохоронцям, 4 вже віддали. Він нагадав, що зараз триває місячник добровільної здачі зброї, тож, «вогнепали» можна повернути.

А от у разі, якщо виявлять незаконний обіг цієї зброї і осіб, які брали участь у цьому, останні мають нести кримінальну відповідальність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Насколько я слышал от самих "ментов" так это то, что Башкаленко, будучи во время штурма в ментовке "под шафе", призывал отстреливаться и сам начал с окон на митингующих чем-то поливать, дал лично указания кидать шумовые гранаты, ..............но......когда братва ворвалась в здание, то менты первым делом выдали сиего подстрекателя Башкаленка..........посему не зря Башкаленка полили на сцене водой
Відповісти
над людиною. Відповідати прийдеться...
Відповісти
Факт знущання-наслідок неадекватної реакції присутніх в приміщенні УМВС,я була свідком,як летіли з вікон гранати,як чоловіку,пораненому в ногу,надавали допомогу...До них прийшли не бити й громити,люди прийшли з певними вимогами,на що мали повне конституційне право.Натомість міліція застосувала неправомірно силу...Башкаленко і його покровителі-покривателі ще легко відбулися.
Чому досі немає відкритої кримінальної справи за спробу силового розгону громадян ?Я особисто хочу глянути в очі тому уроду,що кидав гранати в натовп,хочу бути впевнена,що воно не сидить і далі в теплому кріслі на гроші з податків тих,кого він готовий був покалічити!!!
Відповісти
А будгусим вова приковував башку!!!!!
Відповісти
Справи не потрібно, Башкаленко сам розбереться...
Відповісти
Башка-о закликав міліцію кидати гранати на людей і ті кидали. Був під градусом і поводив себе по- хамськи. Трішки полили водою щоб отверезити.Так і відпустили його, тільки лякали що кинуть у підвап Він хам і себе завжди так поводив з людьми. Дуполиз яника вже багато років. Гнати таких з України треба.
Відповісти
Останні новини
За знущання над Башкаленком не відкривали криміналу
04 квітень, 2014, 15:53