Прокурору Волині доручили «розібратися» із землею біля Світязя

Прокурору Волині доручили «розібратися» із землею біля Світязя
Виконуючий обов'язки Генпрокурор України Олег Махніцький дав вказівку перевірити законність використання ділянок у Шацькому національному парку.

Своє доручення новопризначеному прокурору Волинської області Анатолію Коцюрі він оприлюднив під час візиту у Луцьк в п'ятницю, 4 квітня.

За словами Махніцького, питання незаконного виділення землі розглядають в рамках антикорупційної кампанії. "Однією з причин, чому люди вийшли на Майдан, це було тотальне поширення корупції в державі", - нагадав він.

"Важливим напрямком також є додержання законів про охорону довкілля. Передусім це є територія Шацького національного парку", - пояснив в. о. Генпрокурор.

За його словами, найбільше порушень на Волині здійснюю у сфері користування водними об'єктами та лісовими ресурсами: "Додаткових зусиль потребує питання охорони озер та інших об'єктів водного господарства, протидії незаконним вирубкам лісових ресурсів".

"Необхідно вжити заходів із виявлення незаконного передання земельних ділянок у власність та користування , самовільного їх зайняття, в тому числі чиновниками", - зазначив Олег Махніцький.

За його словами, особливо контролю потребує ситуація із ділянками поблизу озера Світязь. "Слід ретельно перевірити та оприлюднити результати щодо законності надання земельних ділянок на березі озера Світязь... провести перевірки законності ухвалення органів місцевого самоврядування щодо виділення земельних ділянок", - зазначив посадовець.

Він нагадав, що тему незаконного виділення землі у Шацькому національному парку підняли саме ЗМІ: "У зв'язку із публікаціями в інтернет-виданнях це питання набуло дуже широкого резонансу".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А что коктейли уже кончились?
Відповісти
Пане прокурор пора вже з Дибалем розібратися а то ніяк порядок в лікарні любомльській не наведе одні хабарі проплати і всі аптеки приваитизував в Любомилі
Відповісти
Пошел шкурняк
Відповісти

Направте перевірку і до Володимира- Волинського !
міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк разом зі своїми " любими друзями" - членами міського виконкому розпродали НЕЗАКОННО і роздали всі громадські землі та міські сквери Володимира-Волинського під приватну забудову
Необхідно ПЕРЕВІРИТИ законність іхніх дій !!!
Відповісти
перевірку по землі в пульмівську сільську раду необхідно направити щоб люди знали господарів їхньої землі і ==чесність==казкаря гловацького
Відповісти
СВІТЯЗЬСКУ ЗЕМЛЮ ДАВАТИ ТІЛЬКИ МІСЦЕВИМ, ЩОБ СТРОЇЛИ КЕМПІНГИ КУДИ МИ МОГЛИ Б ПРИЇЗДЖАТИ НА ВІДПОЧИНОК, А НЕ ПУЗАТИМ ДЯДЬКАМ НЕ ВІДОМО ЗВІДКИ,КЛІМЧУК ЩО З ЩАЦЬКА ЩО СТРОЇТЬ І СТРОЇТЬ, ЗА ЗАРПЛАТУ ПЕВНО ТО ВСЕ
Відповісти
Останні новини
Прокурору Волині доручили «розібратися» із землею біля Світязя
04 квітень, 2014, 22:46