Хорошковський визнав, що влада готує підвищення тарифів на газ після виборів

Хорошковський визнав, що влада готує підвищення тарифів на газ після виборів
Україна готова почати підвищення тарифів на газ для населення тільки після створення системи адресної допомоги малозабезпеченим громадянам. На підготовку системи підуть півроку, що залишилися до парламентських виборів.

Україна розробляє план поступового підвищення внутрішніх цін на газ, що є умовою відновлення кредитів МВФ.

Як повідомив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський в інтерв'ю агентству Reuters, цей план може переконати МВФ відновити фінансування, - пише ZN.UA.

«Дуже важливо створити систему адресної допомоги і після цього перейти до прийняття рішення, за яким графіком підвищувати тарифи до економічно обгрунтованого рівня», — зазначив він.

За його словами, для створення системи адресної допомоги малозабезпеченим та узгодження графіка поступового збільшення тарифів може піти близько півроку.

«При всій повазі до програми МВФ, ми все одно дивимося на наслідки для розвитку нашої держави. Без проведення цієї попередньої роботи ми просто прийдемо до неплатежів і соціального невдоволення», — сказав Хорошковський.

Він припустив, що Україні вдасться досягти компромісу і відновити фінансування до завершення терміну програми stand-by або ж продовжити її і отримати частину раніше не виділених траншів.

«Якщо ми зможемо показати, що ми цю роботу робимо, провели і готові до виконання — цього буде досить для того, щоб мати можливість продовжити програму», — сказав Хорошковський.

Нагадаємо, що МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, у рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд дол.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд дол, але в 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на погоджені з кредитором 30% і для комунального сектора майже на 60%.

Нагадаємо, що парламентські вибори пройдуть в Україні через сім місяців — у кінці жовтня 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хорошковський визнав, що влада готує підвищення тарифів на газ після виборів
31 березень, 2012, 12:02