Найочікуваніші фестивалі 2014-го

Найочікуваніші фестивалі 2014-го
В інтернеті опублікували підбірку мистецьких фестивалів, яких найбільше чекають в 2014 році.

Літо невпинно наближається, а отже, саме час планувати відпустки або просто насичені вихідні, - пише INSIDER.

На жаль, цього року через ситуацію в країні та проблеми з фінансуванням не проводитимуть фестиваль "Тарас Бульба". Організатори фестивалів "Ту Стань!", "Fort.Missia" і "Рурисько" досі шукають спонсорів, щоб не скасовувати їх, а куратори Global Gathering розмірковують над рішенням. Одним із найбільших open-air заходів Європи – Sziget – не приїде до Києва, а довгоочікуваний Park Live Kiev змінить формат і переїде до клубу з фінансових причин.

INSIDER пропонує добірку найцікавіших фестивалів країни, які пройдуть протягом травня-вересня цього року.

ТРАВЕНЬ:

"Черемош-фест"

2-4 травня, село Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області

"Черемош-фест" – це неймовірне поєднання локації в Карпатах, якісної музики та активного туризму.

Свою участь у фестивалі вже підтвердили українські гурти KozakSystem, LosColorados, "КораЛЛі", "ДримбаДаДзиґа", "Триста8ісім", "Гуцули", "Фліт", "Петрос", "Фолькнери", "Гуцул Каліпсо", "Перкалабські Придатки", "ТаРута", Сергій Підкаура, "Один в каное" та канадський гурт Lemon Bucket Orkestra.

Туристичний компонент фестивалю - сплави бурхливим Чорним Черемошем, подорожі до мальовничих верхів (Писаний камінь, Довбушеві комори, оспіваний у "Тінях забутих предків" хребет Ігреця, Терношорське урочище); кінні прогулянки, веломандрівки, туристична переправа через Ріку й інші атракції.

Окрім того, організатори обіцяють майстер-класи з гончарства, кераміки та кулінарії. Покази фільмів, фотовиставки, наявність читальні, телескопу та безкоштовний wi-fi на території великої сцени.

До травня квитки на всі три дні "Черемош-Фесту" коштують по 120 гривень. В травні - 150 гривень.

Подробиці тут.

_________________________________________

"Флюгери Львова-2014"

1-4 травня, Львів

На етноджазовий фестиваль із неповторною власною атмосферою вже можна пакувати речі. У дворику біля львівської Ратуші зберуться джаз і рок-музиканти. Без театральних акцій, літературних читань і перформансів, звісно ж, не обійдеться.

Часто фестиваль виходить за межі площі Ринок і осідає у найвідоміших кав’ярнях і кнайпах міста. Його візитівкою вже стало ранкове прокидання з гуртом "Мертвий півень", який потім змінив "ГИЧ оркестр". Цього року традиція продовжиться.

Серед учасників, імена яких уже відомі, є українсько-польський колектив Daga Dana.

Фестиваль збігається зі святкуванням Дня Львова.

Подробиці тут.

ЧЕРВЕНЬ:


Park Live

26-27 червня, Київ, Stereo Plaza,

Раніше фестиваль щорічно проводили на ВДНГ, але цього року через сьогоднішні політико-економічні умови організатори вирішили його перенести в київський клуб Stereo Plaza.

Відомо, що 26 червня вперше в Україні виступить культовий гурт із ПАР Die Antwoord, 27 червня виступлять заявлені раніше Deftones, Wolfmother і Enter Shikari.

Організатори також повідомляють, що, крім цього, тривають переговори про сольні концерти Hollywood Undead, Marilyn Manson і Skillet.

_________________________________________

TheBestCity.UA

27-29 червня, парк культури та відпочинку "Новоселиця", Новомосковський р-н, Дніпропетровська область

TheBestCity - щорічний міжнародний музичний фестиваль в Україні, який проводять із 2012 року.

На сьогодні вже відомо, що хедлайнерами першого дня стануть легендарні рокери HIM! Вони - одна з найуспішніших європейських альтернативних груп. Список решти учасників організатори поки що тримають у таємниці.

Для входу на фестиваль можна придбати абонемент на три дні, або ж окремо квиток на будь-який день заходу. Ціновий діапазон – від 500 до 800 гривень.

Подробиці тут.

_________________________________________

Alfa Jazz Fest

12-15 червня, Львів

Alfa Jazz Fest - міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить у червні у Львові.

Цьогоріч уже відомо, що в програмі на трьох фестивальних сценах виступлять Larry Carlton (США), Dee Dee Bridgewater (США), Eliane Elias Quartet (Бразилія-США), Miles Electric Band (США), Eddie Allen & PUSH (США), Djabe (Угорщина), DACH (Україна-Австрія), Бумбокс та інші.

Квитки на головну сцену фестивалю Alfa Jazz Fest 2014 у продажу з квітня 2014 року.


_________________________________________

"Трипільське коло"

Попередньо – 27-31 червня, Ржищів, Київська область

На фестивалі щороку панує одна з природних стихій: жива вода, енергійний вогонь, веселий вітер чи земля. Або всі разом шикуються в парад.

Це екокультурна територія, де етномузика на кількох сценах гармонійно співіснує з народними танцями, мистецтвами, модою. Ідеологія "Трипільського кола" повертає учасників до витоків народної міфології.

Фестиваль проводить музичні, фотоконкурси, змагання з ленд-арту.

Цього року стихією "Трипільського кола" буде Земля. Організатори ведуть переговори з учасниками.

Подробиці тут.

ЛИПЕНЬ:


Одеський міжнародний кінофестиваль

11-19 липня, Одеса

Одеський міжнародний кінофестиваль – одна з головних кіноподій країни. Конкурсна програма складається з двох розділів: міжнародна конкурсна програма повнометражних фільмів і окрема українська національна конкурсна програма.

У міжнародну конкурсну програму входять фільми з усього світу, переважно міжнародні або національні прем'єри. Програмний фокус фестивалю - фільми напрямку "арт-мейнстрім".

Спеціальною грандіозною подією заходу є резонансні open-air на знаменитих одеських Потьомкінських сходах, які на один із фестивальних вечорів перетворюються на величезний кінотеатр просто неба. 2014 року на глядачів чекає зустріч із фільмом "Шантаж" від п'ятиразового номінанта на премію "Оскар" і найкращого режисера всіх часів у жанрі "трилер" Альфреда Хічкока.

2014 року організатори пообіцяли обов'язково включити в програму кіно про роль громадянського суспільства в Україні та у світі.

Докладніше тут.

_________________________________________

"Країна мрій"

6-7 липня, орієнтовне місце проведення – Пирогово

"Країна мрій" - міжнародний фестиваль етнічної музики. Як повідомили організатори, орієнтовне місце проведення цьогорічної "Країни мрій" – Пирогово. Хоча можливі й певні зміни.

Фестиваль має вигляд народного гуляння-ярмарку, триває від 2 до 5 днів і, окрім виступів на основній сцені, включає також ярмарок виробів народного мистецтва, книжковий ярмарок, майстер-класи народних ремесел, де можна спостерігати, як виробляють ті чи інші витвори людської фантазії, виставку народного малярства, дитячу галявину, етнічні кухні тощо.

Наразі більш детальної інформації організатори не надають.

Подробиці тут.

_________________________________________

"КаZантип"

31 липня – 14 серпня, село Поповка, 30 км від Євпаторії, Крим

Фестиваль, який здатен перефарбувати похмуре життя у всі кольори веселки. Республіка "КаZантип" – це як окрема держава зі своїми законами, танцями під зірками, відривною музикою, солоним морем, теплим піском і шаленим драйвом.

Цього року під небом "КаZантипу" зберуться Loco dice / Martinez Brothers / Seth Troxler / Maceo Plex / Danny Daze / Pan-Pot / Tini / Guti / Hector / Ricardo Villalobos / Zip / Sonja Moonear / Dixon / Ame / Henrik Sscwarz / Marcus Worgull / Marco Carola / Leon та багато інших музикантів.

Збираючись на "КаZантип", варто не забути легендарну перепустку – жовту валізу.

Нині "віза" коштує 6 тис. руб. У квітні – від 7 тис. до 8 тис. Усім дівчатам України і Криму обіцяють подарувати "візи" "КаZантипу".

Докладніше тут.

_________________________________________

Шипіт

1-7 липня, село Подобовець, Закарпатський район

Якщо ви хіпі, панк чи щось на кшталт цього – вам сюди. Біля карпатського водоспаду 15 м заввишки немає жодних ознак цивілізації. Лише гарна природа, мир і спокій.

Щороку тут грандіозно святкують Івана Купала. Принаймні багаття і гарна компанія будуть точно. Коли фестиваль закінчується – точно не відомо нікому. Він триває, доки не поїдуть останні учасники.

Супутників можна знайти в пабліку Шипіт-2014 ВКонтакте. На фестивалі можна тимчасово змінити стиль життя на давньоукраїнсько-міфологічний. Намети і каремати просто незамінні.

Подробиці тут.

_________________________________________

"Підкамінь"

18-20 липня, селище Підкамінь, Львівська область.

На мальовничому узгір’ї біля стародавнього монастиря вже увосьме оживе міжнародний етнофестиваль.

Неймовірна краса Північного Поділля, любов до всього українського – від фолькової музики до одягу – об’єднують учасників фестивалю "Підкамінь".

Докладніше тут
.

СЕРПЕНЬ:


"Соседний мир"

Серпень, Росія

Фестиваль "Соседний мир" шість років з успіхом проходив у Криму. Але через події в країні організатори прийняли рішення змінити місце його проведення. Фестиваль переїжджає до Росії.

Серед усіх фестивалів наразі він виглядає найбільш загадковим, оскільки організатори ще не назвали ні точного місця проведення, ні хедлайнерів, ні конкретних дат.

Відомо, що один із днів фестивалю буде називатися "Соседний мир - The Best", оскільки в організаторів і глядачів з’явилися "улюбленці" і "фаворити" музичної програми.

Докладніше тут.


_________________________________________

"Бандерштат"

Попередні дати: 1-3 серпня, Луцьк

Фестиваль українського опору. Цього року він актуальний, як ніколи. Опір організовують на всіх фронтах: музичному, літературному, історичному та мистецькому. Два головні слова на "Бандерштаті": сучасний і український.

"Бандерштат" протиставляє автентичну українську музику російській попсі.

Наразі оргкомітет визначається з датами та учасниками.

Подробиці тут.

_________________________________________

ZaxidFest-2014

8-10 серпня, село Родатичі біля Львова

Такої кількості якісної музики, зосередженої на одному фестивалі, не було давно. Відразу чотири сцени розмістяться open-air - у лісі біля ставків.

Від цьогорічного списку учасників розбігаються очі. На головній сцені: "Брати Гадюкіни", Anti-Flag, "Ляпіс Трубецкой", Noize MC. Lumen, "Скрябін", "Тартак", "Перкалаба", Billy's Band, Sonic Syndicate.

Угорська треш-метал-команда Ektomorf буде хедлайнером першого дня рок-сцени.

На рок-сцені гратимуть: "Тінь Сонця", Jinjer, Ukraina, Skinhate, Stigmata, "Тостер", Ektomorf. На релаксовій Keep Calm Stage вже заброньовано місце для the Retuses, Tesla Boy, Motorama, Qarpa, "Один в каное" та the Вйо.

Епатажні Dakh Daughters окупують арт-сцену фестивалю.

Докладніше тут.


ВЕРЕСЕНЬ:

Jazz Koktebel

11-14 вересня, про місце поки що не відомо

"Джаз Коктебель" - це одинадцять років фестивальної історії та понад 30 тисяч відвідувачів щороку.

Через події в Криму організатори поки що не визначилися з місцем проведення.

За словами прес-секретаря фестивалю Єгора Кір’янова, команда "Джаз Коктебель" працює в "майже у звичному форматі".

"У нас уже є декілька забукірованих хороших команд - поки не вирішимо з форматом і місцем проведення, називати їх не будемо. Але з артистами продовжуємо переговори", - сказав Єгор.

Подробиці тут
.

_________________________________________

Форум видавців у Львові

10-14 вересня, Львів

Форум видавців у Львові - найбільший український книжковий ярмарок та один із наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі.

За словами організаторів, головна тема цьогорічного форуму - 1914-1991. Коротке двадцяте століття.

Головні країни-гості - країни Дунайського регіону. Спеціальна тема - UkrainEUkraine.

На форумі також будуть спеціальні програми:

"Тарас Шевченко. 200", фестиваль короткого оповідання до ювілею Михайла Коцюбинського, фестиваль перекладів TRANSLIT, фестиваль редакторів КОНТЕКСТ, молода Республіка Поетів, ніч поезії і музики нон-стоп.

Запрошено учасників із 25 країн світу.

Докладніше тут
.

_________________________________________

Meridian Czernowitz

5-7 вересня, Чернівці

Meridian Czernowitz - щорічний поетичний міжнародний фестиваль. Цього року він буде ювілейний – п’ятий.

Організатори повідомили, що серед учасників фестивалю цього року будуть Катерина Бабкіна, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юр Іздрик, Ігор Померанцев, Філіп Бек та інші.

Програму фестивалю складають поетичні читання, дискусії, лекції, виставки фотопоезії та скульптур, пов'язаних із поезією, театральні та музичні перфоманси, презентації книг та інше.

Подробиці тут.

_________________________________________

"ГогольFest"

13-25 вересня, Київ

Найгучніший і культовий фестиваль сучасного мистецтва. На одній, як правило, урбаністичній території співіснують різні види мистецтва: скульптура, театр, музика, кіно, графіті, інсталяції. Без цього проекту Влада Троїцького важко уявити мистецький простір України взагалі.

На "ГогольFestі" панує світ немасового мистецтва. Його формують режисери, актори, скульптори, художники, яким є що сказати про сучасний світ мовою сучасного мистецтва.

Зараз Влад Троїцький шукає партнерів фестивалю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ондони! а де Карпасіан Альянс?
Відповісти
Добрий день!
Просимо вас розмістити наш фестиваль "Рурисько" у вас на сайті 5-6 липня у м. Бережани http://rurysko.org.ua/
Відповісти