Як хоронили Оксану Макар

Як хоронили Оксану Макар
Жертву миколаївських гвалтівників, яка померла в Донецькому опіковому центрі 29 березня похоронили в її рідному селі під Миколаєвом у суботу, 31 березня.

На похоронах було кілька десятків журналістів, телеканали – в тому числі російський канал РТР – вели пряму трансляцію, пише миколаївська інтернет-газета Novosti-n.mk

Аби попрощатися з донькою, з Херсонського СІЗО під конвоєм доставили батька Оксани. Хоча частина присутніх стверджувала, що привезли вітчима Оксани Олексія Суровицького, який теж сидить в тюрмі (його прізвище досі носить мати покійної - Тетяна Суровицька). Після церемонії прощання його відправлять назад до СІЗО.

Близько 12:00 труну винесли з будинку у Миколаєві, де вона жила останнім часом з матір’ю і поставили біля входу – з нею прощалися під спів церковного хору. Всупереч побоюванням, ніхто не перешкоджав фото-і відеозйомці - хто що хотів, те й знімав.


На похорон приїхали голова Миколаївської облради Ігор Дятлов, голова Жовтневої РДА Олена Ракова, мер Миколаєва Володимир Чайка, голова фракції Партії регіонів у міській раді Артем Іллюк, заступник голови обласної адміністрації В'ячеслав Рукоманов, керівник фракції Партії регіонів в облраді Микола Жук.

Нагадаємо, у ЗМІ повідомлялося, що у тих, хто знущався над покійною - впливова рідня. Нібито Максим Присяжнюк - син екс-голови Єланецької райадміністраціі, а Артем Погосян - син колишнього прокурора області.

Після прощання біля будинку жалобна процесія рушила до катафалку, білосніжну труну несли на руках. Перед труною несли вінки, букети живих квітів.



Ховати Оксану було вирішено на кладовищі в селі Шевченкове, оскільки в її рідному селі Луч Жовтневого району немає власного кладовища.

Напередодні похорону Оксани Макар місцева влада висипала дорогу в село Шевченкове. Дорога до кладовища була суцільним болотом. У п’ятницю в село приїхали декілька автомобілів з гравійно-цементною сумішшю і висипали дорогу. Один з місцевих жителів так і сказав: «Спасибі покійній Оксани. Завдяки їй хоч дорогу до кладовища в порядок привели».

Цвинтар, на якому поховали Оксану, офіційно вже закрито для поховань. Спочатку дівчину планували ховати на новому кладовищі, яке відкрито через дорогу від старого, там навіть встигли вирити могилу.



Однак в останній момент, зваживши, що нове кладовище виглядає занадто убого - на ньому немає граток і всього чотири могили, ховати Оксану вирішили на старому кладовищі.



Місце для неї вибрали на головній алеї біля входу, поруч з могилою героя села – воїна, який загинув в Афганістані, Віталія Ланового. Для того щоб розчистити місце для могили Оксани, довелося вирубати багаторічну тую, яка росла біля могили афганця. На честь Ланового, поруч з яким поховали Оксану Макар, названа вулиця в селі.

На цвинтарі до учасників похорону, приєдналися жителі села Шевченкове, так що в цілому кількість учасників зросла приблизно до трьохсот чоловік. Кілька чоловік під час прощання виявили бажання сказати добрі слова про покійну. Відспівував покійну священик місцевої церкви отець Степан.



Могила, вирита для Оксани на новому кладовищі, залишилася пустувати. Жителі села вважають це поганою прикметою: це значить, що незабаром будуть ще одні похорони.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Земля пухом ,....... нашим пострадавшим Украинским девушкам , а все это от того , что Наша Уважаемая " мягко выражаясь " власть, давно уже повернута задом к проблемам нашей молодежи : зароботков нет , стабильности нет , жилья нет . перспектив иметь здоровую нормальную семью нет . А еще если запретят абборты . то детские дома будут переполнены . Повысится смертность женщин !
Відповісти
а еще "власть" не понятно о чем думала, меняя место захоронения, когда могила на новом кладбище уже вырыта!Они то уже и выбросили эту тему из своих "мудрых" голов, отпиарились по полной программе! А вот жители села не смогут успокоиться долго,а точнее - никогда!Негоже власти не считаться с народом,топтаться по сокровенному,дорогому!И душа покойной не сможет обрести покой, пока тело будет лежать на том месте.Была бы мать мудрой - не допустила бы такого святотатства! А так...
Відповісти
Останні новини
Як хоронили Оксану Макар
31 березень, 2012, 16:58