«Нові люди – нова влада», - віче у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

«Нові люди – нова влада», - віче у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку відбулося чергове народне віче, присвячене обговоренню нових кадрових призначень оновленої влади.

Акція, ініційована «Автомайданом», «Самообороною», «Правим сектором» та «Громадським сектором Майдану», 6 квітня зібрала у центрі міста близько 300 людей.

За словами прес-секретаря луцького штабу «Самооборони Майдану» Юрія Моклиці, такі віча будуть проводити щонеділі, щоб люди мали можливість почути звіти революціонерів та посадовців.

Нововведенням стане «вільний мікрофон», коли наприкінці акції люди зможуть публічно поставити запитання людям, що виходять на сцену.

На сцені традиційно виступали представники чотирьох революційних організацій («Автомайдан», «Самооборона Майдану», «Правий сектор» та «Громадський сектор Майдану»).

Так, очільник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук поскаржився, що проти його організації ведеться дискредитаційна кампанія. «Революцію роблять романтики, а користуються із неї негідники. На сьогоднішній день ті романтики – це є «Правий сектор». Ми невигідні тим негідникам, які зараз швидесенько всілися у владні крісла і починають місцями продовжувати дерибан», - розповів Данильчук.

За його словами, із «Правого сектору» наразі хочуть зробити «пугало»: «Звинувачують у тому, що це злочинна організація, що вони - агенти Кремля, а всіх керівників треба перестріляти, як Олександара Музичка». «Скоро почнуть «Правим сектором» лякати дітей, як свого часу лякали бандерівцями», - додав Данильчук.

На вічі активіст Самооборони Богдан Климчук розповів про подробиці звільнення начальника УМВС Віктора Швидкого.

А активіст «Громадського сектору Майдану» Михайло Шелеп повідомив про громадські слухання щодо нових кадрових призначень та люстрацію.

«Родзинкою» акції стала поява новопризначеного прокурора Волинської області Анатолія Коцури, який днем раніше пообіцяв прийти на віче. Його короткий виступ викликав схвалення присутніх. «Віримо» - винесла свій вердикт публіка.



Щоб прокурор пам’ятав про революцію, активіст 12 сотні «Самооборони Майдану» Ігор Лапін вручив йому бруківку з Майдану. Такий жест порівняли із посипанням голови козацького отамана попелом на Січі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лапін синок колишнього голови Ковельського суду, тіпа був на майдані, тіпа нічого не крав?
Відповісти
лапін ігор. 45років. Військовий офіцер. Без вашого тіпа дійсно був на майдані на вулиці Інститутській
Відповісти
І що Ви цим сказати хочете? До чого тут батько кум брат сват? Той батько в тисячі раз інтелігентніший та мудріший за Вас, якщо виховав патріотично налаштованого сина. Із за таких як Ви дискредитується ім'я Євромайдану як революції гідності. Для початку вивчіть українську мову, тіпа не тіпа, ПОТИПУ!!!!! Ви знаєте людину особисто? Ви знаєте сім'ю, родину, знайомих та оточуючих? Яке Ви маєте право звинувачувати людей у крадіжках? Для цього є правоохоронні органи, а не такі сцикуни-люстратори як Ви!
Відповісти
Не шановний ХО. Ви напевне відробляєте гроші за тролення людей. Я знаю Офіцера Лапіна І.О. й бачив його на інститутській в цьому ж таки комуфляжі. А Ви сидите на дивані й примазуєтесь до перемоги. Самому дати бруківку прокурору області перед людьми страшно. Навіть імені свого цураєтесь
Відповісти
Ви уточнюйте дату, коли ви його бачили на інститутській.;)
Та й чому ви усі його називаєте офіцером, ще й з великої літери - він вже років 15, а то й більше як адвокат. З таким же успіхом його можна й студентом назвати.:)
Відповісти
театр абсурду!
Відповісти
правих і самооборонівців побільшало. а лучан все меншає і меншає
Відповісти
А ви Володимире, хоча б на Луцькому майдані були?
може допомагали патрулювати вулиці або притягнули до відповідальності хоча б одного хабарника?
Чи як в більшості випадків розводите демагогію, багато плетете а нічого для становлення держави не робите?
Відповісти
Я кращі роки віддав збройним силам України які нищили на протязі більш 20 років.І не скиглив а служив і як тоді нам казали виконував свій обов'язок в умовах економічної кризи яка тривала весь цей час.А на рахунок патрулювання вулиць то для цього є посадові особи які за це відповідають.
Відповісти
Змини в прокуратури коли задолбали вениславски троци юрченки
Відповісти
Безхребетні - це такі як Ви, які сидять в і- неті, засмічують простір і нічого не роблять! Якщо Ви думаєте, що громадські організації мають настільки великий вплив на призначення на такі посади, то Ви точно безхребетне створіння
Відповісти
Я думаю, що час покаже хто є хто і на що заслуговує.
Добре що народ зрозумів свою силу і можливість змінювати стан справ, і саме від нас з вами залежитиме в яке русло піде ситуація. Бо якщо знизу будуть давати хабарі - то зверху братимуть.
Відповісти
Приберіть цих "ряжених". Клоуни.
Відповісти