Цьогорічна «Година Землі» стала рекордною

Цьогорічна «Година Землі» стала рекордною
Глобальна акція "Година Землі", яка пройшла 31 березня, у 2012 році побила рекорд минулого року за кількістю країн-учасниць - світло вимикнули у більш ніж 5 тисячах міст 147 країн світу.

Про це повідомили представники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Росії.

Нагадаємо, Луцьк теж цьогоріч, як і два роки перед цим, долучається до цієї акції - в обласному центрі Волині з 20:30 до 21:30 у суботу, 31 березня, вимикали, зокрема, третину вуличного освітлення.

В «Годину Землі» добровільно вимикають підсвічування будівель і відмовляються від споживання електроенергії протягом однієї години.

Таким чином екологи закликають змінити прості щоденні звички, економно витрачати електроенергію та тепло, дбайливо ставитися до води і зробити вибір на користь вторинної переробки паперу та інших матеріалів.

«В цьому році «Година Землі» проходить під девізом «Врятуємо світ на спір!» і закликає всіх жителів планети стати еко-героєм, зробивши свій маленький еко-подвиг заради природи 31 березня. Тисячі небайдужих і активних людей по всьому світу укладали свої екологічні "парі", залучаючи своїх друзів, колег та близьких і оголосивши про свій намір зробити сміливий, надзвичайний вчинок заради природи", - йдеться в повідомленні WWF Росії.

Серед всесвітньо відомих будинків, які погасили свої вогні - Сіднейська Опера, Сіднейський міст, Башта в Токіо, Тайпей 101, Велика Китайська стіна, Олімпійський стадіон в Пекіні Пташине Гніздо, Столова гора в Кейптауні і Національна бібліотека Білорусі. Також світло загасили Священні сади Люмбіні в Непалі, Ворота Індії, Бурж-Халіфа, Музей Лівії, фортечні стіни Дубровника в Хорватії, Ейфелева Вежа, Лувр, Бранденбурзькі ворота, Альянс Арена, Пізанська вежа, Базиліка Святого Петра у Ватикані, Букінгемський палац, Тауерський міст, будівля Парламенту в Лондоні, Біг Бен, статуя Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро, центр Лас Вегаса, Таймс Сквер і Емпайр Стейт Білдінг в Нью-Йорку, а також штаб-квартира ООН.

У Києві рамках міжнародної екологічної акції Година планети 2012 відключена зовнішнє підсвічування об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Софійського собору.

Україна офіційно приєдналася до ініціативи "Година Землі" у 2009 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: ТСН
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Цьогорічна «Година Землі» стала рекордною
01 квітень, 2012, 08:50