Волинську газету звинуватили в антисемітизмі

Волинську газету звинуватили в антисемітизмі
Володимир-Волинську газету "Місто вечірнє" звинуватили в антисемітизмі.

Такі звинувачення пролунали з вуст редакції порталу "Київ єврейський" та директора Представництва в Україні Американського Об'єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу Мейлаха Шейхета.

3 квітня на сайті газети з'явилася публікація "На початку весни гоїв можна вбивати".

У ній оповідається про те, як в 1911 році в березні в Києві вбили дванадцятирічного гімназиста Андрія Ющинського. Суд визнав винним у вбивстві експедитора цегельного заводу 39-річного Менахема Менделя Бейліса. За офіційною версією слідства, Бейліс вбив дитину, щоб скористатися її християнською кров’ю, підмішати її в мацу.

Опісля в публікації перераховуються випадки зникнення дітей, тіла яких знаходили знекровленими.

Насамкінець автор пригадує про вбивство 17-річного студента у Володимирі-Волинському, тіло якого з понад 30 колотими ранами знайшли на місцевому цвинтарі.

"Як і нещасного Андрійка Ющинського сто три роки тому, володимирського студента знайшли саме 20 березня. Цього року Песах починається увечері 14 квітня і триватиме сім днів. Але без натяків. Бережіться", - резюмує автор.



У редакції порталу "Київ єврейський" таку статтю назвали антисемітською та жахливою.



Натомість Мейлах Шейхет пише: "Володимир-Волинський є типовим розсадником ненависті до євреїв на рівні міської влади (без санкції якої стаття б не з'явилася), в якій до цих пір керують колишні комуністи, що мають великий досвід комуністичного репресивного апарату і його інструментів".

Також він стверджує, що міська влада створила корупційну схему, реалізувавши яку побудувала на єврейському цвинтарі два багатоповерхові будинки.

Публікацію він називає замовною та такою, що з'явилася, щоб виправдати "знищення кладовища".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради обурений з приводу появи у місцевій приватній газеті "Місто вечірнє", яка є опозиційною до міської влади, публікації "На початку весний гоїв можна вбивати". Міська влада засуджує будь-які прояви антисемітизму, поширення розбрату та нагнітання міжособистісних стосунків у місті.
Відповісти
Останні новини
Волинську газету звинуватили в антисемітизмі
07 квітень, 2014, 15:00