На Волині «поділили» 24 швидкі

На Волині «поділили» 24 швидкі
Кожен район області отримає по кареті швидкої допомоги на базі Peugeot Boxer.

Ще 8 курсуватиме у Луцьку, - пише Волинська газета.

Як повідомлялося раніше, до Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф прибуло 24 автомобілі.

Зокрема, це 21 карета швидкої класу В, в яких можна здійснювати інтенсивну терапію в дорозі, та 3 авто класу А, якими будуть доставляти до лікувального закладу хворих, які не потребують інтенсивної медичної допомоги в дорозі.

Нові швидкі обладнані за останніми досягненнями медичної техніки. Все обладнання в закуплених автомобілях – від провідних світових виробників Італії, Німеччини, Туреччини, Нідерландів, України. Таким чином значно підвищується якість і рівень надання медичної допомоги.

Зокрема, автомобілі типу А2 налічують близько 14 найменувань основного обладнання та 10 допоміжного, яке знаходиться у сумках та укладках. Ці автомобілі призначені для транспортування хворих, яким необхідна госпіталізація, але вони не потребують інтенсивної терапії. Серед обов’язкового обладнання наявні високотехнологічні ноші та пристрої для перевезення та іммобілізації, дефібрилятор тощо.

Автомобілі швидкої медичної допомоги типу В призначені для транспортування та реанімації хворих. Такі швидкі нараховують понад 20 найменувань основного обладнання та понад 30 – допоміжних приладів та приборів у сумках та укладках.

Зокрема, це ноші, що забезпечують спеціальне положення хворого, іммобілізаційні пристрої, обладнання для проведення реанімації у разі зупинки серця – кардіомонітори-дефібрилятори, електрокардіографи, які послідовно забезпечують дефібриляцію та моніторинг стану хворого, портативна система для відновлення дихання, прилади для оперативних даних про стан пацієнта – від рівня цукру в крові до артеріального тиску тощо.

Якщо стан хворого під час транспортування погіршується, обладнання дозволяє провести реанімацію. Всі показники записуються та зберігаються у пам’яті пристроїв, їх можна вивести на друк.

По новенькому автомобілю отримає кожен районний центр екстреної медичної допомоги, а 8 швидких надаватимуть медичну допомогу лучанам.

Фахівці центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зараз займаються процедурою реєстрації автомобілів та спецобладнання в органах Державтоінспекції, а персонал навчається користуватися сучасним медичним устаткуванням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це купила попередня влада, а що купить сьогоднішня?
Відповісти
Сухі дошки будуть у мене купувати, ще якщо грошей хоча б на це вистачить.
Відповісти