У Ковелі міліціонери не можуть дати ради пияцтву

У Ковелі міліціонери не можуть дати ради пияцтву
Новий голова Ковельської районної ради Ігор Верчук не задоволений тим, що у районі «масово гуляє пияцтво» та діє незаконний продаж алкогольних напоїв.

Про це йшлося під час спільного круглого столу з представниками громадських організацій, правоохоронних органів, сільськими і селищними головами та духовенством 7 квітня, - пише ПроКовель.

За словами голови райради, попередні зустрічі щодо вирішення даного питання позитивних результатів не дали.

«Влада повинна визнати, що з пияцтвом нам справитися не вдалося. Результат, котрий маємо, - жахливий», - зазначив Ігор Верчук.

Найбільше було зауважень до роботи правоохоронних органів, представники яких теж взяли участь у розмові, від виконавчої влади району та сільських і селищних голів.

Заступник начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Олександр Домнюк та начальник сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Ковельського міськрайвідділу Ігор Приймак не заперечували того факту, що їхні підлеглі не справляються з ситуацією, але дуже хотіли б її виправити.

Нарікали на бездіяльності у долі району громади та прогалинах в законодавстві, що не дозволяє їм повноцінно виконувати свої обов’язки. Вони хизувалися тим, що торік міліцією вдалося виявити та ліквідувати 312 літрів самогону і ще самогонної закваски, а з початку нинішнього року вже вилучити 205 літрів оковитої. А ще – бідкалися, що з 16 дільничних інспекторів, які працюють у 28 сільських та двох селищних радах району, лише троє проживає в сільській місцевості. Решта – добирається власним коштом на робочі місця.

Олександр Домнюк натякав керівництву району, що більшість з тих дільничних інспекторів – це зовсім молоді хлопці, неодружені, які не проти оселитися там, де несуть службу.

Стурбована нинішнім стрімким розвитком подій й старший прокурор Ковельської міжрайонної прокуратури Оксана Бородчук. Вона стверджувала, що в районі виявлено місця продажу пивом, які до того ж ще й розташовані поблизу шкіл.

Також Оксана Бородчук не відкидає й того, що в цих торгових точках можуть реалізовувати самогон учням. Один із таких прикладів – кіоск поблизу школи в селі Уховецьк.

Старший прокурор переконана, що лише спільними діями в районі можна буде побороти це згубне явище – п’янство. Її охоче підтримали священики УПЦ та пастори інших конфесій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не з того починає! Ковель загальноукраїнська оптова база контрабанди спирту, фальсифікованих алкогольних напоїв, цигарок та кишка тонка йому з цим боротись. Того пузирі й дме. Клоун
Відповісти
Що вони не справляються ,то іх вина ,треба меньше кришувати точки .Хоч один участковий не бере хабар з самогонщиків ,чи спиртових фальсифікатів ,які безбожно продають не тільки дома ,а й на базарі,і це не тільки в Ковлі ,а по всій області .За що воювали ,де порядок ?
Відповісти
Ця оптова база весь ковель і кормить. А це що люди випивають то вони по такім базам не ходять і не купують там сигарет і спирт, а купують в звичайних магазинах.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі міліціонери не можуть дати ради пияцтву
07 квітень, 2014, 21:42