Романюк пояснив, чому не можна відключити опалення відразу

Опалення неможливо відключити відразу на прохання мешканців через технологічні процеси, які вимагають часу. Крім того, немає технічної можливості регулювати опалення в місті точково.

Про це заявив луцький міський голова Микола Романюк 8 квітня під час оперативної наради.

За його словами, якби в кожному будинку й на кожному окремому бюджетному закладі стояло автономне опалення, тоді подачу тепла можна було б регулювати точково. Наразі котельні забезпечують усе місто разом – житлові будинки, комунальні установи тощо. Неможливо відключити одні, а залишити опалювання для інших.

Крім того, відключення і включення опалення – процес, який потребує часу. Регулювати його в межах доби немає можливості, пояснив Романюк.

Він попросив мешканців міста поставитися з розумінням до цього, але додав, що міська рада займається модернізацією системи опалення міста, яка в майбутньому буде працювати більш індивідуально.

Так, за його словами, Луцьк продовжує співпрацю з ЄБРР щодо цього. Йдеться про проект на суму 4 мільйони євро, яка піде на встановлення теплових пунктів у 200 будинках міста. Крім того, Луцьк став одним із 13 міст, в яких за грантові кошти встановлюватимуть теплові пункти у бюджетних закладах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай краще міська рада дозволить встановлювати індивідуальне опалення. Бо з чотирьох мільйонів, призначених на теплові пункти в будинках половину вкраде Киричук, Казачек, Павловський, Нимеровський та інша континіумська банда. Киричук на зборах нагло заявляв, нам би отримати кркдит від Європейського банку, а віддавати не ми його будемо. Так і процвітає мафія на комунальному підприємстві, яку кришує Романюк.
Відповісти
Останні новини
Романюк пояснив, чому не можна відключити опалення відразу
08 квітень, 2014, 10:17