МЗС Росії істерить, що «Правий сектор» з американцями їде на Схід

МЗС Росії істерить, що «Правий сектор» з американцями їде на Схід
МЗС Росії заявило, що на схід України для «придушення протестів» спрямовані бойовики «Правого сектору» і 150 американців, переодягнених у форму підрозділу «Сокіл».

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, опублікованій у ніч на вівторок у Facebook, - пише Українська правда.

«Згідно з наявною інформацією, у південно-східні райони України, у тому числі в Донецьк, стягаються підрозділи внутрішніх військ і національної гвардії України за участю бойовиків незаконного збройного формування «Правий сектор», - стверджує відомство.

«Перед ними поставлено завдання силового придушення протестів жителів Південного ходу країни проти політики нинішньої київської влади», - упевнені дипломати РФ.

«Особливу тривогу викликає та обставина, що до цієї операції підключені близько 150 американських фахівців із приватної військової організації «Greystone», переодягнених у форму бійців підрозділу «Сокіл», - заявляє МЗС Росії.

За твердженням відомства, «організатори й учасники цієї провокації беруть на себе величезну відповідальність за створення загроз для прав, свобод і життя мирних громадян України й для стабільності української держави».

«Закликаємо негайно припинити будь-які військові приготування, які загрожують розв'язанням громадянської війни», - заявляє МЗС РФ.

Як відомо, на сході та півдні України проросійські сепаратистські сили проводять акції за федералізацію країни, захоплюють будівлі обласних держадміністрацій та СБУ. Багато з них – проплачені та приїжджі.

Є імовірність, що Росія спробує «приєднати» українські області так само, як було з Кримом.

Прикметно, що президент РФ Володимир Путін зізнавався, що радив екс-президенту України Віктору Януковичу не виводити внутрішні війська з Києва під час Майдану й придушити протест проти влади.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з МЗС Неньки вартувало б прислухатись...
Відповісти
Ну вероятность появления американцев конечно повыше, чем ПС из западных областей Украины. У последних тут и так работы невпроворот.
Відповісти
Останні новини
МЗС Росії істерить, що «Правий сектор» з американцями їде на Схід
08 квітень, 2014, 11:02