Рада посилила відповідальність за сепаратизм

Рада посилила відповідальність за сепаратизм
Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (реєстраційний номер 4524-1).

За таке рішення проголосував 231 із 263 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі, ‒ пише ТВі.

Законом внесено зміни до Кримінального кодексу України, якими передбачено збільшити терміни ув’язнення за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Згідно із законом, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, ‒ караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, ‒ караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Дії, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, ‒ караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Відповідно до закону, державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги у проведенні підривної влади України, ‒ карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пыдтримую
Відповісти
з Київськими самозванцями?
Відповісти
Останні новини
Рада посилила відповідальність за сепаратизм
08 квітень, 2014, 11:56
Луцьк готується до виборів
08 квітень, 2014, 11:43