У Луцьку «допитали» претендентів на головного лікаря Волині

У Луцьку «допитали» претендентів на головного лікаря Волині
Під час громадських слухань, присвячених перевірці кандидатів на посаду начальника управління охорони здоров'я Волинської облдержадімінстрації, виставили дві кандидатури.

Захід відбувся у овальній залі Волинської облради у вівторок, 8 квітня.

Спочатку на посаду за поданням заступника голови Волинської ОДА Романа Карпюка претендував депутат, очільник профільної комісії облради Сергій Іванюк. Однак під час слухань «потягатися» за посаду вирішив лікар Павло Гордійчук.

У своєму виступі Іванюк розповів, що має дві вищих освіти – медичну та управлінську. «Вища кваліфікаційна категорія за фахом «акушерство та гінекологія», - відзначив претендент. Друга ж – у сфері управління та організації охорони здоров'я.

За словами Іванюка, починав працювати санітаром та пройшов практично всі «кар’єрні сходинки» в медицині. Зараз Сергій Іванюк - лікар акушер-гінеколог Володимир-Волинської центральної районної лікарні.

Під час обговорення кандидатури Іванюка представники громадської організації «Генерація успішної дії» розповіли, що у медичних закладах Волині «ставлення до людей із інвалідністю неоднозначне».

Так, у багатьох закладах немає нормальних пандусів, туалетні кімнати не пристосовані для їхніх потреб.

Іванюк визнав, що такі проблеми дійсно є. Часто вони виникають через «педагогічну запущеність людей, які обладнують приміщення для інвалідів». «Із цим треба боротися», - визнав депутат.

Також він прокоментував питання «добровільних» внесків у лікарнях, які фактично вимагають сплачувати у людей. «Такі внески повинні стати справді добровільними», - пояснив Іванюк. За його словами, коли від пацієнтів не вимагають щось платити, добровільні внести часто можуть перевищувати обов’язкові стягнення.

Іванюк висловив своє бачення медичної реформи, яка викликала чимало суперечок на Волині. Депутат пояснив, що «лікувальні установи всі мають право на існування», однак частину із них можна перекваліфікувати, зокрема на геронтологічні центри (будинки для пристарілих із додатковим медичним обслуговуванням).

«Є люди старшого віку, які потребують певного лікування, можливо, ці установи забезпечать їх цими потребами», - відзначив Іванюк.

Голова Волинської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ростислав Кухтей закликав Іванюка, якщо того призначать на посаду, звернути увагу на чорнобильців. Він нагадав, що на лікування людей, що отримали великі дози опромінення, виділяють лише 4 гривні 90 копійок у день.

Проблему корупції у медицині Іванюк пропонує частково вирішити за допомогою лікарських товариств та «лікарського суду честі», що був би дорадчим органом при адміністрації медзакладу.

Громадська діячка Оксана Ярош відзначила, що на Волині зараз лише два лікарі андрологи (лікують чоловічі статеві хвороби), тому збільшення кількості таких фахівців зараз дуже необхідне для області.

Сам Сергій Іванюк відзначив, що у разі призначення відразу не буде проводити кадрові «чистки», а візьме час, щоб розібратися у реальному становищі медицини області.

Наприкінці обговорення свою кандидатуру на посаду головного медика Волині висунув лікар Павло Гордійчук. Він відзначив, що «відчуває обов’язок перед Небесною Сотнею» і відданий цінностям Майдану, однак конкретних відповідей на запитання громадських діячів щодо боротьби із корупцією та майбутнього медицини так і не дав.

За словами заступника голови ОДА Романа Карпюка, остаточне рішення будуть приймати після перевірки «компетентних органів», що триватиме приблизно 15 днів. Однак «вердикт» кожної з громадських організацій, що взяли участь в обговоренні, врахують, - пообіцяв посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кого Ви ставите на посаду головного лікаря?Алкаша?Неробу?Який знав як лупити гроші з породіль?Грош ціна такій владі
Відповісти
Якщо такі люди як Сергій Іванюк чи Павло Гордійчук будуть керувати волинською медициною, то можна тихо вмирати дома. грошей тоді не вистачить точно - це по-перше, а по-друге - спеціалісти нульові обидва, так ще й п"яними лікують. Це точно не Європа, а забита Росія - де вмирають люди від таких горе лікарів.
Відповісти
Правда не "ВИ" - той, хто себе так "скромно" назвав, а те, що С.Іванюк насправді хороший фахівець в своїй галузі, який з нього вийде керівник час покаже.
І, взагалі, мені шкода людей, які не здатні на більше, крім як писати гадості за інших - ВИ ГОРЕ...


Відповісти
Останні новини
У Луцьку «допитали» претендентів на головного лікаря Волині
08 квітень, 2014, 15:34