У Львові викладачі подали в суд на студента за наклеп

У Львові викладачі подали в суд на студента за наклеп
Викладачі Львівського держуніверситету МВС Роман Максимович і Валерій Кір’яков подали до суду на свого студента Андрія Смика, який публічно звинуватив їх у хабарництві.

Викладачі вимагають у студента 10 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду і публічного вибачення, - пише Zaxid.net.

Перше судове засідання у цій справі відбулося 8 квітня у Шевченківському райсуді Львова, однак виявилось дуже коротким. Оскільки до суду не з’явився представник ображених викладачів, суддя Олександра Баєва вирішила перенести слухання справи на 6 травня.

Як розповів журналістам студент четвертого курсу університету МВС Андрій Смик, він виступив 4 лютого на зборах юридичного факультету із твердженням про корупцію в університеті. Він хотів, щоб його заяву розглянули як звернення і на факультеті провели розслідування. Мова йшла про те, що двоє викладачів беруть хабарі. Смик назвав прізвища цих викладачів – Валерій Кір’яков та Роман Максимович.

В кінці березня Смик отримав повістку з суду за спільним позовом від Кір’якова та Максимовича. Викладачі вимагають грошову компенсацію у 10 тис. грн і привселюдного вибачення.

Ромак Максимович і Валерій Кір’яков кажуть, що коментувати ситуацію будуть лише після рішення суду, однак стверджують, що звинування студента безпідставні – бодай через те, що вони нічого не викладали у нього.

Андрій Смик підтвердив, що справді не вчився у Максимовича і Кір’якова йому відомо від людей, яким він довіряє. Після того, як суддя Баєва перенесла слухання справи на 6 травня, студент, який, до речі, відмовився від адвоката і вирішив захищати себе сам, заявив, що клопотатиме відкласти розгляд справи до червня.

«Частина студентів боїться свідчити до того моменту, поки не здадуть іспити і отримають диплом бакалавра», – каже Смик.

Один з викладачів, які вирішили судитися, Валерій Кір’яков заявив також, що у випадку позитивного рішення суду у справі про наклеп, 10 тисяч гривень моральної компенсації планують переказати на розвиток української армії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Львів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Львові викладачі подали в суд на студента за наклеп
08 квітень, 2014, 17:35