На Волині під стінами знаменитого монастиря - сміттєзвалище

На Волині під стінами знаменитого монастиря - сміттєзвалище
У селі Низкиничі Іваничівського району поблизу Низкиницького монастиря влаштували сміттєзвалище.

"Щотижня добрі люди палять усю цю гидоту. Сморід іде страшенний - і на гаражі, й на цвинтар, і на перехожих. А буквально через дорогу - чистесенька, вилизана територія монастиря. Їздять українські й іноземні туристи. Усе це бачать, порівнюють, роблять висновок: свині тут всі", - пише на сторінках Нововолинська ділового журналістка Наталя Камишникова.

"Панове Сапожніков (міський голова) і Бородчук (сільський), приїдьте-но сюди сьогодні разом! Киньте жереб, кому ставити сміттєвий бак. Бо сміття з цвинтаря й гаражів сюди виносять нововолинці, а земля - так ніби вже сільська. Хоча з Тишкович дорогою до міста водії тут теж сміття мішками викидають..." - каже вона.

"І то домовтесь уже, бо завтра вранці це фото надішлемо в обласну природоохоронну прокуратуру й новому облпрокурору. А також головам ОДА і облради. І на їхні сторінки в соцмережах викладемо - привітаємо з Днем довкілля!" - додала вона.



Довідка

Низкиницький Успенський монастир — православний чоловічий монастир Української Православної Церкви Московського Патріархату у селі Низкиничі Іваничівського району Волинської області, заснований у 1643 році Адамом Киселем.

Після смерті у 1653 році фундатора поховано у Свято-Успенській церкві монастиря. Також тут поховано його дружину Анастасію (дочку київського шляхтича Філона Гулковича).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нема слів, а то цензура не пропустить! Люди, чи ви нелюди! Кому нема діла до довілля? Хоча, якщо війна почнеться, то до нього і не буде діла...
Відповісти
Останні новини
На Волині під стінами знаменитого монастиря - сміттєзвалище
09 квітень, 2014, 09:39