В Україні масово дорожчає проїзд в маршрутках

В Україні масово дорожчає проїзд в маршрутках
В Україні проїзд у маршрутках почав дорожчати приблизно на 15-40% залежно від регіону, тобто, на суму від 50 коп. до 1 грн.

Перевізники підвищують плату через зростання цін на бензин, а особливо на дизпаливо, ‒ повідомляє ТСН.

У Києві на середу, 9 квітня, теж намічено масове підвищення вартості поїздки на гривню ‒ в середньому з 3 до 4 грн. Так, на маршруті Вишневе-Поділ проїзд вже подорожчав на 1 грн і коштує тепер 6 грн, а на одному з маршрутів на Оболоні ‒ до 4 грн.

На деяких маршрутах вже з кінця березня беруть 3 грн замість 2,50. На рекордні 2 грн вартість проїзду підвищили на приміських маршрутах з Києва у напрямку Бучі та Немішаєво.

З 11 квітня почнуть більше платити харків’яни: на міських маршрутах замість 3-3,5 грн стане 3,5-4 грн, на приміських не 8-9, а 9-11 грн. Перевізники запевняють, що змушені йти на підвищення тарифів через подорожчання пального і запчастин. «Приміром, запчастини подорожчали в 4-5 разів, у нас немає виручки, як можна вижити в таких умовах?» ‒ пояснив начальник експлуатації компанії-перевізника Олександр Пархоменко.

У вівторок, 8 квітня, міська влада Одеси вирішила підняти ціни на маршрутки на 50 коп. ‒ з 2,5 до 3 грн, хоча спочатку планували до 3,5 грн. У Полтаві проїзд в автобусах і маршрутках з понеділка, 6 квітня, подорожчав на 50 копійок ‒ до 2,5 грн. У Львівській міськраді повідомили, що є лише проект постанови, в кінці квітня засідатиме виконком, і вони вже приймуть рішення підвищувати чи ні. Перевізники хотіли б підвищити плату за проїзд з 2-2,5 до 3 грн.

Поки не визначилися з тарифами в Донецьку: за словами міського голови Олександра Лук’янченка, до нього звертаються перевізники, щоб збільшити ціни, але не уточнив, на скільки. Експерти впевнені, що підвищення проїзду обґрунтовано.

«Тарифи не зростали вже років з два, а бензин за цей час подорожчав на 3 грн», ‒ говорить президент Украналітцентра Олександр Охріменко.

Нагадаємо, луцькі перевізники також вимагають підвищення вартості проїзду до 3 гривень. Підприємці погрожують: якщо влада міста не піде назустріч, машини не виїдуть у рейс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зато незалежні!!! :-)
Відповісти
Останні новини
В Україні масово дорожчає проїзд в маршрутках
09 квітень, 2014, 09:44