Після Криму Росія хоче закріпитися на Місяці

Після Криму Росія хоче закріпитися на Місяці
Росія планує назавжди закріпитися на Місяці, заявив віце-прем'єр Дмитро Рогозін, який відповідає за оборонну і космічну промисловість країни, - повідомляє "Дзеркало тижня".

Раніше представники ракетобудівної галузі Росії, що одним із пріоритетних завдань розвитку космонавтики в є освоєння Місяця. Висадку на нього планують на 2030 рік з подальшою організацією на поверхні супутника Землі населеної бази, де поступово будуть розміщувати випробувальні полігони для накопичення і передачі енергії на відстань, для випробувань нових двигунів.

На даний момент для реалізації планів по польоту на Місяць і її освоєння опрацьовують проект надважкої ракети-носія підйомністю до 80 тонн.

"Місяць - не проміжна точка на дистанції, це самостійна і навіть самодостатня мета. Навряд чи доцільно зробити 10-20 польотів на Місяць, і далі, все кинувши, летіти на Марс або астероїди. У цього процесу є початок, але немає закінчення: ми збираємося прийти на Місяць назавжди", - пише Рогозін в статті, яка буде опублікована в "Російській газеті".

Заступник голови уряду зазначає, що Місяць - найближчий і поки єдиний доступний людині джерело позаземних речовин, корисних копалин, мінералів, води. Це природна платформа для технологічних досліджень та випробувань нової космічної техніки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
куме ти чув, москалі полетіли на місяць.
що всі?
Відповісти
от і зайіптсья.
от хай всі туди і бсдзуяють
Відповісти