На держкордоні впіймали чергового російського диверсанта

Служба безпеки України затримала на державному кордоні в Чернігівській області російського диверсанта, що прибув на територію України з метою дестабілізації ситуації в південних регіонах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України, ‒ пише ТВі.

«У Чернігівській області працівники СБУ у взаємодії з Державною прикордонною службою України затримали громадянина Російської Федерації «Ч», який намагався потягом Полоцьк – Сімферополь в’їхати на територію України та АР Крим для виконання диверсійних завдань», – йдеться в повідомленні.

Під час особистого огляду у затриманого було виявлено 5 мобільних телефонів, 23 сім–карти, 17 сигнальних ракет і 5 пристроїв для здійснення пуску цих ракет, 2 військових квитка Збройних сил РФ, 3 фотоапарата, 11 карт пам’яті для цифрового фотоапарата, таблицю позивних радіозв’язку.

У блокноті затриманого, як наголошується, знайдено номер мобільного телефону офіційної особи Федеральної служби безпеки РФ, безпосереднього координатора диверсанта.

«Під час допиту затриманий зізнався у виконанні завдання в інтересах спецслужб Росії для дестабілізації ситуації в південних регіонах України, зокрема терор мирного населення», ‒ додали в прес-службі.

Раніше СБУ викрила агентурну мережу військової розвідки РФ в Херсонській області, яка здійснювала підготовку акцій, спрямованих на підрив обороноздатності України. Крім того, була зірвана спецоперація російської розвідки з викрадення державних документів України з адмінбудівель у східних областях.

9 квітня СБУ затримала громадянку РФ, підозрювану у стрілянині біля Миколаївської ОДА 7 квітня, а також – жителя Херсонської області, який планував захоплення Каховської гідроелектростанції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На держкордоні впіймали чергового російського диверсанта
11 квітень, 2014, 09:13