Порошенко у Луцьку пригрозив колегам-нардепам новим Майданом

Порошенко у Луцьку пригрозив колегам-нардепам новим Майданом
Депутати Верховної Ради подають на розгляд занадто багато неякісних та популістських законопроектів, багато із яких приймати непотрібно, вважає нардеп, кандидат в президенти України Петро Порошенко.

Про це він заявив на прес-конференції у Луцьку в неділю, 13 квітня.

За його словами, роботу депутатів не варто оцінювати за кількістю поданих законопроектів. «Часто депутатів оцінюють по кількості законопроектів, які вони подали. Це дурниця, бо левова частина цих законопроектів можуть бути або популістськими, або просто безграмотними», - пояснив він.

Порошенко додав, що у європейських країнах з одного питання законопроекти подають лише правляча коаліція та опозиційний уряд, але ці документи добре опрацьовують. «В Європі депутати в парламенті законопроектів більше не готують. Їх готує уряд, альтернативний готує тіньовий уряд опозиції, а депутати, як представники народу, кажуть – це відповідає інтересам народу, чи ні», - відзначив Порошенко.

Так, у британському Парламенті роблять ставку не на кількість а на якість. «Наша Верховна Рада приймає в 250 раз більше законів, ніж британський Парламент. А це означає, що вона працює в 250 разів менш якісно, ніж британці», - вважає Порошенко.

Також політик підняв тему відкритих списків парламентських виборах, коли електорат обирає, кого включити до прохідної частини списку, а не керівництво партії. «Якщо списки закриті, лідер, який користується довірою, напхав туди кнопкодавів, які нікого не представляють і ніяких функцій в законотворчому процесі не виконують... Якщо списки відкриті – не лідер, а ви визначаєте, хто має представляти людей. Ці люди будуть мати зв'язок прямий з виборцями – в цьому полягає сенс демократії», - пояснив Порошенко.


Він відзначив, що діючий парламент може працювати, якщо нардепи «виправляться», тобто будуть ефективно працювати. Інакше буде новий Майдан, – обіцяє Порошенко. «Якщо буде знайдений компроміс, якщо Конституція буде проголосована, якщо буде створена коаліція ефективна, яка буде працювати на Україну, можливо, необхідності в парламентських виборах не буде», - заявив політик.

Натомість аргументами за переобрання Верховної Ради може бути корупція та «кнопкодавство». «Якщо буде той розбрат, який є зараз, не Президент це буде вимагати, народ це буде вимагати. Є корупція? Дуже просто – скличемо новий Майдан – підете геть. Не працюєте в парламенті? Не ходите на роботу? Не голосуєте своїми картками? Ставите ультиматуми, заважаєте новій владі? - ідіть геть», - відзнаки Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розовість волинським аборигенам про парламент марсіан...
Відповісти
Краще й не придумаєш!))))
Відповісти
Порошенко каже про відкриті списки. А в який список потрапить він, якщо його партія "Солідарність" узагалі існує лише на папері? Може, буде реанімувати Партію регіонів, яку створював разом із Януковичем та Азаровим?
Відповісти
на зустріч з порошенком! і що можу сказати ЮЩЕНКО.............
Відповісти
Останні новини
Порошенко у Луцьку пригрозив колегам-нардепам новим Майданом
13 квітень, 2014, 18:49