Винних у розстрілі Майдану мусять судити «на стадіоні» - Порошенко у Луцьку

Винних у розстрілі Майдану мусять судити «на стадіоні» - Порошенко у Луцьку
У ході розслідування масового розстрілу людей у Києві на Майдані набагато важче буде довести вину замовників, аніж виконавців, вважає кандидат у Президенти України Петро Порошенко.

Про це він говорив на прес-конференції у Луцьку в неділю, 13 квітня.

«Я не маю жодного сумніву, що вже відомі імена тих, хто стріляв. Але набагато важливіше, щоб були викриті замовники, а не лише виконавці», - пояснив політик.

«Ім’я головного замовника сьогодні відоме всім. Є докази, за твердження прокуратури і слідчих, які однозначно підтверджують, що накази віддавалися із найвищого кабінету. Але я не хочу, щоб в нас в країні був суд Лінча (самосуд, - ред.). Я хотів би, щоб у нас всі докази були такими, які би, при дуже прискіпливій увазі всього світу, неспростовно доводили б – ці люди є злочинці», - додав Порошенко.

Також Порошенко заявив, що процес над винними у розстрілах повинен бути максимально відкритим. «Ми маємо зібрати найбільший палац чи стадіон, всі зацікавлені мають бути присутні на цьому процесі. Їм (підсудним, - ред.) мають бути надані можливості, щоб вони себе захищали та пояснювали, яким чином віддавали накази на вбивство. Після цього, як буде вирок, вони мають понести повну відповідальність за ці злочини», - відзначив політик.

«Вибачте, скажу, можна тимчасово вийти з Ради Європи та повернути смертну кару в Україні, а потім одразу повернутися в Раду Європи», - на завершення пожартував Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не назвете винних у неподобствах.
Відповісти
ага, так і бачу наших олігархів у золотій клітці.
Відповісти
Останні новини
Винних у розстрілі Майдану мусять судити «на стадіоні» - Порошенко у Луцьку
13 квітень, 2014, 16:04