На Волині буде друга черга мобілізації

На Волині буде друга черга мобілізації
У волинських військових є завдання згодом провести другу чергу мобілізації.

Про це у коментарі ВолиньPost'у повідомив військовий комісар Волинської області Олег Галак у вівторок, 15 квітня.

За його словами, минулого тижня доукомплектували 51 окрему механізовану бригаду у Володимирі-Волинському людьми і технікою з інших областей – Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької. Він не міг вказати кількість людей, однак, зауважив, що їх «дуже багато».

«Зараз бригада на бойовому злагодженні на Рівненському полігоні», – розповів Галак.

Наразі повістки чоловікам не роздають. Утім, зі слів Олега Галака, є завдання провести й другу чергу мобілізації.

«Зараз йде перша черга. Закінчиться перша, піде друга черга. Другу чергу також є завдання мобілізовувати. Це буде певна кількість людей, приблизно така ж, як і зараз, не скажу, що менша», – додав він.

Як зазначив Олег Галак, військовим допомагають громадські формування, як от «Правий сектор», «Самооборона». Зокрема, це стосується техніки.

Членів цих формувань до армії не призивають.

«Вони поки що допомагають, ми їх не призивали. Вони підуть окремим підрозділом всі разом. У нас у зв’язку з тим, що ми доукомплектовували військову частину, йшли в різні підрозділи. А коли будуть формуватися окремі підрозділи, то ми будемо за рахунок їх, за рахунок десантників комплектувати ці підрозділи», – повідомив Олег Галак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усі самооборонівці, що отриали повістки, були призвані і вже більше тижня перебувають в лавах збройних сил. Ті що покищо не отримали повісток, допомагають військоматам. Окремі ж члени в складі батальйону нацгвардії уже вирушили на схід.
Відповісти
скажіть будь-ласка,якщо мій брат прийшов минулої весни з армії,служив у внутрішніх військах,то чи будуть його призивати?????
Відповісти
звичайно
Відповісти
цього разу не призивали...тож він тільки прийшов,тоді для чого знову йти?
Відповісти
ДЛЯ ЧОГО ЗНОВУ ЙТИ????? Ви, мабуть, трішки неправильно зрозуміли ситуацію, шановна....Це військова мобілізація, а не звичайна строкова служба...
Відповісти
цікаво, чи призвуть мого сина, який має інвалідність з дитинства, але на військоматі записали "обмежено придатний у воєнний час". Це вже буде звіздець всьому, хто відкупився від армії прямо на військоматі - той непридатний, а в мого купа проблем, до всього ще й нога одна коротша, бо там пухлина на судині - придатний!
Відповісти
мобілізація-пошлють на Схід і з кінцями...
Відповісти
Ви хоч трохи стрипеніть тих хто відкуплювався хай їм не буде так весело
Відповісти
Нам звичайно обідно за тих хто 3 місяці прийшов і забрали знов а хто відкупився бухає вовсю
Відповісти
Нас душить обіда з однієї сім'ї забрали по двоє бо вони служили а хто відкупився дасть тім дітям на хліб де забрали годувальників схаменіться!!!
Відповісти
Для чого призиватм,якщо у Володимир-Волинську навіть форми для солдат не вистачає????
Відповісти
Хай би була офіційна можливість відкупитися - 10 тисяч гривень на відповідний рахунок Міноборони. Додатково - пожиттєвий податок за ухиляння від служби в армії. Наприклад, щомісячно 7% мінімальної заробітної плати.
Відповісти
На громадянина, який ухилився від виконання військового обов'язку, міг би бути оформлений відповідний виконавчий лист або судове рішення, на підставі якого він і буде до моменту відходу на пенсію платити 7% окремо в якості спеціального податку, пов'язаного з тим, що людина ухилилася від конституційного обов'язку - військової служби.
Відповісти
ви що подуріли? що за рабський світогляд?7%, 10 тисяч! Людей і так задушили поборами, акцизами і хабярями. Яка армія? немає армії у нас. Якщо прийде час воювати із загарбником, то всі чоловіки будуть воювати і без повісток. І якщо війна все ж почнеться, то як і у часи упа будуть стріляти не тільки в фашистів путніа, але й в мусорів беркуту, продажних офіцерів, а таких мудаків як турчинов і кулявлоб та аваков винесуть на вилах і стратять на майдані або десь у темних лісах.
Відповісти
Громадяни, а чому наші патріоти Гузь та Данильчук на призиваються? Хай йдуть і покажуть особистим прикладом як треба батьківщіну захіщати, ато повідкупалися а тепер герої адмінбудівлі громити. Як депутати вони пусте місце то може в лавах збройних сил принесуть користь.
Відповісти
за тих жирних котів??????...хай верховна рада іде ..правий сектор .самооборона...чи слабо?????
Відповісти
Ті два герої Данильчук і Гузь обісруться, коли отримають повістки...
Відповісти
Я прошу бога усім терпіння і розуму,хай наші діти щасливо вертаються додому.ті що відкупились бог їм суддя
Відповісти
А весняний призов буде? Чи можна знов відкупитись і яка такса?
Відповісти
від 3-5р. ув*язнення і відкупились)
Відповісти
А мені народжувати первістка. А чоловік замість того щоб бути поруч, буде призваний воювати на схід? За кого? І з ким? А на роди мені когось з депутатів взяти? Чи хтось з них мені за памперсами буде бігати? Чи може хтось з них буде забезпечувати нас з немовлям всі необхідним? Тьху на них...
Відповісти
Забрали синів від матерів чоловіків від дружин.але депутатьського синочка нема жодного.хай вони допомагають тим сімям де годувальники несуть варту а не шляютьсЯ по Версалях
Відповісти
Коли закінчиться перша черга мобілізації???
Відповісти
В теремно можна відкупитись знов беруть 600грн і оставайся дома до другої мобілізації там плати ще раз і не йдеш взагалі ті хто там має владу хай вони послепнуть
Відповісти
чи призивають судимих хто відбував покарання в колонії
Відповісти
В нас сусід наплював на їхні повістки спокійно ходить на роботу
Відповісти

Это конечно неправильно, но дело в том, сейчас искуственно распостраняется дезинформация о том, что за уклонение от мобилизации, отказ ехать воевать и тому подобное грозит большое уголовное наказание, что не совсем соответствует действительности, в действительности - это слухи распускаемые для запугивания резервистов нерадивыми офицерами. Лично я не знаю ни одного человека кто был бы сурово наказан (Вы, наверное, тоже не знаете), а вывод делаю на основе данных Єдиного державного реєстру судових рішень – базы данных в которую все суды по закону обязаны подавать тексты приговоров. Максимальные наказания, назначаемые судами по таким статьям Уголовного Кодекса 336 – «ухилення від призову за мобілізацією» и ст. 402 – «непокора», это штрафы, самый большой что я видел 4250 гривен или условное лишение свободы наказания. Что лучше, это ещё вопрос, поскольку согласно ст. 26 п. 8 Закона Украины «Про військовий обов'язок і військову службу» http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2232-12/print1392990101926910 во время проведения мобилизации увольняються военнослужащие осуждённые к лишению свободы в т.ч. условно, потому условное наказание это стопроцентное увольнение.
Характерен случай отображенный в приговоре (Реєстраційний № рішення39411411) – солдат банально отказался становится в строй на построении, что квалифицируется как «непокора» и был осуждён условно, утверждать не могу, но похоже это было сделано специально чтобы получить судимость и уволится из армии.
Также условные наказания и штрафы от немногим более 1000 грн. были назначены по ст. 404 – «опір начальникові» (Реєстраційний № рішення38684181) и ст. 407 – «самовільне залишення військової частини» (Реєстраційний № рішення 38873561, 39632450, 39773069, 39776590, 39429726).
Кому будет интересно или полезно : http://www.reyestr.court.gov.ua/ в «пошуці за контекстом» забейте «мобілізац», «Період ухвалення (постановлення)» з 01.03.2014.
Размещаю эту информацию потому как я против того, что непорядочные командиры, продажные агитаторы и визгливые псевдопатриоты запугивают и обманывают наших людей, что за уклонение, отказ воевать и т. п. неизбежно по 10 лет тюрьмы. Народ должен знать правду, какой она есть.
Відповісти
Дехто надіється ще платити він помиляєтьсЯ.будуть відповідати всі хто брав гроші і хто давав
Відповісти
Не калічте наших дітей Там в Рівно страхіття зато коли приїщджає телебаченя показують порядок іпрокуратура бреше побійтесь бога!!!!
Відповісти
А хто знає умовно судимих ха ненавмисне вбивство(ДТП)призивають??
Відповісти
чи можуть забрати мого тат якщо в нього 3 дітей
Відповісти
Останні новини
У нардепа забрали мандат
15 квітень, 2014, 11:46
На Волині буде друга черга мобілізації
15 квітень, 2014, 11:10