У Луцьку можуть перестати їздити маршрутки

У Луцьку можуть перестати їздити маршрутки
Перевізники хочуть підвищити вартість проїзду до суми більшої, ніж це дозволяє Антимонопольний комітет. Тому маршрутчики кажуть, що просто перестануть виїжджати на рейс.

Обговорення ситуації, що склалася, відбулося 15 квітня у Центрі надання адміністративних послуг.

Розмова ледь не зірвалася під час вступного слова заступника луцького міського голови Тараса Яковлева. Він заявив, що для багатьох маршрутів можна вкластися у ціну 2,5 гривні. Більшість перевізників сприйняли це з обуренням і вийшли з зали. Залишилося лише кілька представників.

Як пояснив Яковлев, більшість перевізників не надали або надали не повністю економічні розрахунки, а тому в мерії не мають інформації про обґрунтування підвищення вартості проїзду. Заступник мера наголосив, що аналіз має бути детальним.

Про це сказав і заступник голови Територіального відділення антимонопольного комітету України Сергій Луговий. На його думку, для кільцевих маршрутів – 8, 15, 16, 17, 26 – для підняття вартості проїзду немає економічного підґрунтя. щодо інших маршрутів, то треба робити розрахунки.

Луговий запропонував розділити маршрути на дві групи: протяжністю більше та менше 10 кілометрів. Для тих, які охоплюють меншу відстань, вартість проїзду можна залишити на рівні 2 гривень.

Перевізники з цими думками не погоджуються. Директор підприємства «Санрайз» Юрій Девіцький заявив, що за нинішньої вартості проїзду вони не можуть навіть нормально виплачувати зарплату, не йдеться вже про ремонт, запчастини та інші витрати. За його словами, запчастини і пальне зараз беруть у борг, бо не мають чим заплатити відразу. За такої ситуації, каже, водії просто перестануть виходити на рейс.

«Не руйнуйте транспорт. Ви хочете зруйнувати те, що будували десятиліттями», - заявив Девіцький.

Голова обласної асоціації перевізників Ігор Семеніхін зазначив, що вартість 2 гривні – давно не актуальна. Він запропонував, щоб до 1 червня підняти ціну до 2,5 гривні, а потім думати над наступним підвищенням, інакше водії не вийдуть на рейс через збитковість.

Відтак, всі зійшлися на тому, що перевізники мають таки донести необхідні документи з розрахунками. Поки ж, але тільки тимчасово, в Луцьку і далі будуть їздити за 2 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нахай спочатку хоч мінімальний комфорт забезпечать!!!!!! Зараз в маршутці їдей і молишся особливо маршути 10, 11!!!!!
Відповісти
Нехай візьмуться за автозаправки і знизять ціни на пальне, тоді і маршрутчики не будуть мати підстав підвищувати тарифи за проїзд.
Відповісти
Так бензин купують в доларах, так шо проблема глибша
Відповісти
Підняття цін до рівня 2.00 грн (якщо не помиляюсь в 2009 р.) було необгрунтованим, є відповідні висновки. Але тодішні надприбутки перевізників влаштовували, а от сьогодні готові останню копійку з кишені людей видерти. Доречі для перегляду тарифів є підстави, але ж слід розпочати з подання відповідних розрахунків.
Відповісти
Дивна ситуація, перевізникам збитково людей возити, а в неділю на маршрути вийшло понад два десятки машин, які не передбачені графіком, то навіщо ж так себе перевізники в борги заганяють?
Відповісти
Да не зупиняться вони, ці безхребетні пожаліються, соплі пропускають і будуть і далі їздити. Немає чого боятися.
Відповісти
Якщо вони зроблять по 2,50, водії будуть ще більше обурені, так як їм прийдеться шукати здачу 50коп, а копійок зараз не так багато, 90% людей оплачують 1 або 2-це буде ще більше їх відволікати.
Відповісти
нематиме 50коп решти і буде нити ,а ти манш на це рукою.а коли в тебе не вистачатиме то висадить по серед дороги...
Відповісти
Чому 15-кам вигідно возити за 1.50, а цим 3 подавай?
Про яку єдність української нації може йти мова, якщо кожен готовий з горла видерти кусок у свого брата?
Нащадки козаків перетворились на огидних бариг.
Відповісти
Щось ті перевізники несуть-несуть необхідні документи з розрахунками, та ніяк не донесуть. Хоча, здавалося б, кровно зацікавлені в позитивному вирішенні питання...
Дивно якось це.
А все тому, що ніхто не знає - перевозиться 700 пасажирів за зміну чи 2700...
Відповісти
харе нити...якби водії не набирали по 100 людей в автобус бо жадність... якби влада виділяла кошти на нові маршутки і якби начальство не крало..то ми б платили б по 1 гривні.
все починається з нас
Відповісти
ми завжди будемо платити забагато, бо бариги теж хочуть їсти, пити, хорошу іномарку і великий будинок.
Відповісти
Я не пам'ятаю жодного разу, коли у маршрутці мені дали квиток.Ніхто не знає скільки вони заробляють і яка кількість людей їздить, тому і не можуть подати нормальні розрахунки. Підвищать ціни в маршрутках - буду ходити пішком на роботу і тільки в крайніх випадках користуватимусь їхніми послугами.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку можуть перестати їздити маршрутки
15 квітень, 2014, 12:58