Якби не Тягнибок, Яручика б вигнали?

Якби не Тягнибок, Яручика б вигнали?
Причиною виключення депутата Луцької міської ради Миколи Яручика (на фото) з фракції ВО «Свобода» став візит на Волинь лідера «Свободи» Олега Тягнибока, що відбувся позаминулими вихідними, - стверджують у Центрі політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному підсумку подій тижня ЦПАВК.

Нагадаємо, про виключення Яручика стало відомо під час останньої сесії міськради.

Такого розвитку подій варто було очікувати ще влітку минулого року, коли депутат своїм рішенням про вступ до депутатської групи «Рідне місто» порушив партійну дисципліну та дав підстави політичним опонентам «Свободи» звинувачувати її у некваліфікованому підборі кандидатів під час місцевих виборах 2010 року, вважають експерти.

В той же час керівник фракції ВО «Свобода» у міській раді Святослав Боруцький заявив, що Яручика виключили з фракції не лише за порушення партійної дисципліни, але й за зраду національних інтересів та виборців.

Таке формулювання виглядає не переконливим особливо, якщо зважати на той факт, що Яручик більше півроку був одночасно членом двох депутатських утворень. Цікаво було б детальніше почути від керівництва фракції у чому саме полягає зрада національних інтересів Яручиком? – ставлять питання експерти ЦПАВК.

Саме це формулювання, зі сторони керівника фракції Микола Яручик пізніше назвав брехнею.

Практично ніхто не має сумнівів, що причиною виключення Миколи Яручика з фракції став візит на Волинь лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, що відбувся позаминулими вихідними, - пишуть у ЦПАВК.

В ході цього візиту Тягнибоку доводилось давати відповіді на незручні запитання, в тому числі стосовно позиціонування Яручика та корупційного скандалу навколо екс-депутата обласної ради Олександра Вікторова.

Очевидно, що після візиту лідера і було ухвалено рішення про «очищення» партійних лав напередодні парламентських виборів, - вважають експерти ЦПАВК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Якби не Тягнибок, Яручика б вигнали?
03 квітень, 2012, 11:15