Луцькі депутати підтримали «затягування пасків»

Луцькі депутати підтримали «затягування пасків»
Депутати Луцької міської ради підтримали рішення, яке передбачає переведення міста на «економний режим».

Обговорення програми скорочення видатків відбулося у вівторок, 15 березня.

Начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова розповіла депутатам, які статті видатків бюджету планують скоротити. За її словами, відповідно до скорочення показників державного бюджету, місту зменшили надходження від податку на доходи фізичних осіб на 20,3 мільйона гривень. Разом з тим, обсяг дотації із держбюджету збільшили на 3,4 мільйони, тому місту доведеться зекономити загалом 16,9 мільйонів гривень.

Єлова пояснила, що зменшення видатків прогнозують практично у всіх галузях бюджетної сфери. Так, незахищені видатки у цій сфері зменшать на 7 мільйонів гривень. Зростання мінімальної заробітної плати із 1218 до 1301 гривень, яке планували на жовтень 2014 року, також заморозять.

Також обмежили виплату стимулюючих надбавок та доплат, премій. За рахунок цього вдасться зменшити видатки фонду оплати праці на 14385,1 тисяч гривень (на 3,6%), - повідомила Єлова. Однак, за її словами, зменшувати зарплати не планують.

Зростання видатків на енергоносії у бюджетній сфері, за словами Лілії Єлової, прогнозують на рівні 3841,3 тисяч гривень.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що прийняв рішення про скорочення видатків у сфері управління на 1254,5 тисяч. Зокрема, парк автомобілів міської ради зменшать на 50%.

Видатки на діяльність навчальних закладів зменшать на 10353,2 тисяч гивень. На заклади охорони здоров’я - 2441,1 тисяч. Лілія Єлова додала, що, попри зменшення видатків, звільняти працівників навчальних і медичних закладів не будуть.

«Скорочення працівників у бюджетній сфері, зокрема, у галузях освіти, культури та охорони здоров’я не передбачається», – зазначила вона.

Під час обговорення проекту рішення у депутатів виникали зауваження щодо його підготовки та змісту. Так, депутат Рустам Дячук зазначив, що до проекту рішення потрібно додавати листи з Міністерства фінансів України, де обґрунтована необхідність такого скорочення. «Нам потрібно бачити листи, щоб одразу проаналізувати підрахунки, а не з ваших слів. Де листи? Бо я, як Станіславський, не вірю!», - заявив Дячук.

Депутат Андрій Осіпов закликав Єлову пояснити, за яким принципом обирали, на чому саме економити. За його словами, таке рішення повинні ухвалювати депутати, а не міський голова, чи виконком.

«Ви написали (у пояснювальній записці, - ред.) те, що зробили, а як мені зрозуміти, як ви обирали, на чому саме заощаджувати?», - відзначив Осіпов.

Попри критику колег більшість депутатів підтримали програму скорочення видатків. «За» проголосували 32 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна перетворюється в Руїну - а в них точні данні на півроку... Єлововій нема чим зайнятись?? Чому не каже правду - в липні роботи не буде! Чи не так - буде, але ви за ту роботу мати тий самий голодомор, що був???
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати підтримали «затягування пасків»
15 квітень, 2014, 18:14