У нового голови Волиньради хочуть забрати «надбавку Войтовича»

Замість 90% надбавки до зарплати, яка була у колишнього голови Волиньради Володимира Войтовича, його наступнику Валентину Вітру пропонують давати лише 50%.

Таке рішення прийняли під час засідання регламентної комісії облради у вівторок, 15 квітня.

За словами голови комісії Володимира Навроцького, проект рішення робився через те, що змінили голову облради.

«Володимир Войтович попередньо мав всі ці надбавки, про які йдеться у проекті рішення», – додав депутат. Так, мова йде про 90% надбавки за особливий характер роботи та інтенсивність праці.

«Я розумію, чому виникають питання по цьому. Бо в державі у фінансовому плані ситуація зовсім не проста, точніше надзвичайно складна. Але якщо всі думають, що Валентин Вітер, Ігор Гузь (заступник голови Волиньради, – ред.) і Олександр Пирожик (перший заступник голови Волиньради, – ред.) гребуть тут лопатою, це не так», – висловився Володимир Навроцький.

Так, начальник відділу фінансово-господарського забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Катерина Іщук зазначила, що посадовий оклад Валентина Вітра – 4,98 тисячі гривень. Якщо йому присвоять другий ранг держслужбовця, то це – ще «плюс» 150 гривень. За вислугу років – ще 10% надбавки. Загалом же виходить 5,643 тисячі гривні. Якщо ж врахувати усі відрахування, то, зі слів Катерини Іщук, чиста зарплата Валентина Вітра становить 4,034 гривні.

Тож, Володимир Навроцький, вислухавши інформацію, зазначив, що це – «не величезні суми», однак запропонував надбавку до зарплати Вітру зробити на рівні 50%, а не 90%, з урахуванням доплати за ранг з часу обрання головою обласної ради.

Зі слів депутата, він розмовляв із Валентином Вітром щодо цього і той не перечив, розуміючи ситуацію в країні і ті заходи економії, на яких наголошував прем’єр.

Щодо премій, то Навроцький додав, що вона передбачене законодавством про державну службу та органи місцевого самоврядування як обов’язкова виплата, що залежить від фонду оплати праці. Щодо матеріальної допомоги, наприклад, коли людина пішла на «лікарняне», то її пропонують встановити у розмірі середньомісячної зарплати.

Щодо надбавки заступникам голови облради, то, зі слів Катерини Іщук, своїм розпорядженням під час прийому на роботу 18 березня Валентин Вітер не змінював з часів попередників і тому вона становить 90%.

Дехто із присутніх підмітив, що це означатиме, що заступники отримуватимуть більше, ніж голова Волиньради.

Присутній під час засідання комісії заступник голови облради Ігор Гузь зазначив, що вже домовився із представниками бухгалтерії – у всіх працівників апарату, заступників голови і голови облради буде однакова надбавка – на рівні 50%.

Окрім того, Володимир Навроцький висловив думку, що після затвердження 50-процентного рівня надбавки Валентин Вітер, ймовірно, перегляне своє рішення про надбавку заступникам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нехай керівники попробують прожити на одну зарплату на 4 тисячі, без всЯких преміальних ми живемо на мінімальну зарплату і не менше працюємо від них. Може меньше буде пхатись на керівні посади. Людям всім скорочують всі пільги, а вонинадбавки собі придумують. Відмінити Ганьба Пана Вітра дружина непогані калими бере в МРЕВо.
Відповісти
4000?? Питань нема - а за 700грн на місяць???? Та двоє дітей! Дарма, що є 40 соток - земля вже не годує - з кожним роком "врожай".....
Відповісти
А чого рівнятись на попередників? Чого не сіли на голу зарплату? а як же слова Яценюка про жорстку економію?
Відповісти
Останні новини
У нового голови Волиньради хочуть забрати «надбавку Войтовича»
15 квітень, 2014, 18:46