У Луцьку через брак грошей страждають «сердечники»

У Луцьку через брак грошей страждають «сердечники»
Засобів для проведення процедури стентування «сердечникам» не вистачає у Луцьку.

Про це розповів керівник програми «Волинькард» Андрій Ягенський під час засідання виконкому Луцькради у середу, 16 квітня.

За словами медика, стентів, які наразі є у розпорядженні у кардіологічному центрі, що знаходиться у Луцькій міській клінічній лікарні, – не достатньо для всіх хворих, які потребують стентування. А черговий тендер на закупівлю необхідних медичних засобів проведуть лише у червні-липні цього року.

Тож, проведення таких процедур доведеться дещо призупинити.

«У таких обсягах, як раніше, ми не зможемо робити. Тому ми просили б допомоги з міського бюджету на цих самих гострих пацієнтів. Бо їм чим швидше зробимо стентування, тим краще буде», – зазначив Андрій Ягенський.

Зі слів першого заступника луцького міського голови Святослава Кравчука, у кардіологічний центр потрібно купити хоча б 17 стентів. Для цього потрібно практично непідйомну на сьогоднішній день суму - приблизно 450 тисяч гривень.

Однак, він зазначив, що про виділення коштів можна подумати з травня, коли ситуація в країні повинна дещо стабілізуватися.

Його підтримав і луцький міський голова Микола Романюк. Окрім того, він зазначив, що Волинську облраду потрібно попросити все-таки виділити частину коштів на програму, у межах якої роблять стентування.

За словами головлікаря Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич, частину стентів можна взяти у Волинській обласній клінічній лікарні, де також роблять стентування. Тож, мер Луцька доручив звернутися і до обласної лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Святослав Кравчук: Для цього потрібно практично непідйомну на сьогоднішній день суму - приблизно 450 тисяч гривень.

Сергій Слабенко: виділення 500 тисяч гривень на пам'ятник Степану Бандері в Луцьку.

де ми живемо?!
Відповісти
Ви розум маєте? Люди вмирають, а ви памятники ставите, робимо з бандери другого ідола, як ленін колись був. Поїдьте в лікарню і подивіться скільки хворих, які не мають за що лікуватися. Хочете памятник, шукайте спонсорів, а не з бюджету.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку через брак грошей страждають «сердечники»
16 квітень, 2014, 12:36