Нацменшини Волині хочуть більше уваги від держави

Нацменшини Волині хочуть більше уваги від держави
Представники національних меншин Волині хочуть більшої співпраці з державою і вироблення адекватної часу державної національної політики.

Про це йшлося під час зустрічі у Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської 16 квітня.

В обговоренні взяли участь також представники «Правого сектору», Автомайдану, Самооборони.

Як розповів керівник Правого сектору Волині Павло Данильчук, існують стереотипи щодо ставлення націоналістичних організацій, зокрема ПС, до національних меншин. Він зазначив, що є випадки намагання дискредитувати націоналістичні течії, щоб створити напругу в суспільстві.

За словами Данильчука, в луцьких організаціях ПС, Автомайдану є росіяни, євреї та українці, - всі вони разом борються заради однієї мети.

«Ми нормальні люди, а не людиноненависники. Хочемо, щоб це зрозуміли представники нацменшин. Люди об’єдналися навколо ідеї, а не проти когось», - зазначив він.

Представниця російської громади Ольга Саган зазначила, що їй дуже не сподобалася акція з російськими банками в Луцьку. Вона заявила, що це в Росії сприймається дуже негативно.

«Такими вчинками ви засіюєте ненависть до росіян і до російського», - заявила жінка.

Загалом вона висловила ідею, що всі би виграли, якби в державі діяла не на папері державна політика щодо національних громад.

Представник Автомайдану Леонід Голуб заявив, що він – єврей і за весь час проживання в Луцьку не відчув на собі проявів антисемітизму. За його словами, у волинському Автомайдані 30% розмовляють російською мовою, але проблем із цим ніколи не бувало.

«Я воював в Ізраїлі за Ізраїль, а зараз в Україні за Україну», - зазначив він.

Вважає, що немає війни з росіянами чи навіть з Російською Федерацією, але є війна особисто з Путіним.

Голова Товариства Польської культури Валентин Ваколюк зазначив, що в питанні національних меншин треба бути обережним і не використовувати риторики, яку можуть використати ідеологічно в іншій державі. Він вважає, що росіянами за межами Росії хочуть «послужитися в геополітичних інтересах».

Представник Волинської обласної організації «Терне рома» Тетяна Логвинюк зазначила, що національні меншини опинилися у ситуацій невизначеності. Вона переконана, що нова влада має сказати своє бачення щодо розвитку нацгромад України, зокрема через створення дієвої національної політики.

Представники національних громад заявили спільну позицію, що вони поважають Україну і готові боротися за її територіальну цілісність. Так, голова Товариства вірменської культури у Луцьку Хаджик Даніелян запевнив, що вірмени будуть боротися за Україну не гірше за самих українців, бо є такими ж громадянами цієї держави.

Підсумовуючи, представник Правого сектору Руслан Тимощук, зазначив, що це перша зустріч. Далі вони продовжуватимуться. А за необхідності Правий сектор буде допомагати національним громадам в усьому, чим зможе.

«Є фобії, що національні товариства – потенційні агенти впливу інших держав. У нацменшин є страхи, що українські націоналістичні об’єднання несуть їм загрозу. Це все брехня», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це серйозно. Держава!
Відповісти
Маю повну інформацію про зміст засідання. Можу зробити один висновок "волинь пост" - це працює на путіна, разом з.....
Відповісти
саган самозванка!
Відповісти
Так - не присилай, щоб тебе не послали з твоїм примітивним шефом, який по тупості підмахує Путіну
Відповісти
Leonid GOLOD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Відповісти
Останні новини
Нацменшини Волині хочуть більше уваги від держави
16 квітень, 2014, 16:05