На Волині ще одна виборча комісія почала роботу з порушення закону. ВІДЕО

На Волині ще одна виборча комісія почала роботу з порушення закону. ВІДЕО
На Волині під час першого засідання окружної виборчої комісії з центром у Володимирі-Волинському не обійшлось без порушень.

У вівторок, 15 квітня, члени комісії виборчого зібралися на перше засідання, - повідомили у прес-службі "Опори".

З 19 членів ОВК на перше засідання з’явилось 12 осіб, в тому числі весь керівний склад комісії.

За таких умов засідання не могло розпочатися, адже відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону України «Про вибори Президента України» не було достатньої кількості членів комісії для прийняття присяги - дві третини з усього складу комісії. На засідання було повідомлено, нібито двоє осіб відмовились від роботи в комісії.

Керівництво ОВК заявило про наявність кворуму і тому розпочали проведення першого засідання. 12 присутніх членів ОВК склали присягу та розпочали вирішення організаційних питань, зокрема, підписали договір з бухгалтером і системним адміністратором.

"Акцентуємо увагу, що склад окружної виборчої комісії затверджується виключно рішенням ЦВК. Тому, без такого рішення кількісний склад ОВК № 19 становить 19 осіб. Отож, в цій ситуації збори членів ОВК № 19 не можна вважати її першим засіданням, так як повноваження цієї окружної виборчої комісії розпочнуться лише з моменту складення присяги 13 членів.
Тому голова ОВК Володимир Музиченко, що представляє кандидата Вадима Рабіновича, зобов’язаний 16 квітня повторно скликати перше засідання своєї комісії", - кажуть в "Опорі".

Нагадаємо, що аналогічна ситуація трапилась цього ж дня в ОВК № 23 з центром в селищі Маневичі, де члени комісії почали перше засідання після складення присяги лише 9 з 19 її членів.

Цікаво і те, що в місті Володимир-Волинський під час знайомства не всі члени ОВК знали, якого кандидата вони представляють. Зокрема, із здивуванням дізнався те, що представляє кандидата Олександра Клименка член цієї окружної комісії Сергій Вижва.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині ще одна виборча комісія почала роботу з порушення закону. ВІДЕО
16 квітень, 2014, 21:48