Дуров продав акції «ВКонтакте» через вимогу ФСБ здати євромайданівців

Дуров продав акції «ВКонтакте» через вимогу ФСБ здати євромайданівців
Генеральний директор «ВКонтакте» Павло Дуров заявив, що мережа не збирається видавати особисті дані організаторів груп Євромайдану у соцмережі ФСБ Росії, - пише iPress.ua.

«13 грудня 2013 ФСБ (Федералньа служба безпеки - ред.) зажадала від нас видати особисті дані організаторів груп Євромайдану. Нашою відповіддю була і залишається категорична відмова - юрисдикція Росії не поширюється на українських користувачів ВКонтакт», - повідомив засновник мережі на свой сторінці.

«Видача особистих даних українців російській владі була б не лише порушенням закону, а й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які нам довірилися», - зазначив Дуров.

"У процесі мені довелося пожертвувати багато чим, у тому числі моєю часткою ВКонтакте. Але я ні про що не шкодую - захист особистих даних людей вартий цього і набагато більшого. З грудня 2013 року у мене немає власності, але у мене залишилося щось важливіше - чиста совість та ідеали, які я готовий захищати».

Нагадаємо, 1 квітня Павло Дуров на своїй сторінці «ВКонтакте» оголосив, що йде з поста генерального директора соцмережі. А 3 квітня засновник соціальної мережі відкликав свою заяву на звільнення із посади генерального директора корпорації.

Підтримку Євромайдану Павло Дуров висловив на початку грудня 2013 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дуров продав акції «ВКонтакте» через вимогу ФСБ здати євромайданівців
16 квітень, 2014, 22:48