Губернатор прокоментував п'яний дебош у волинському військкоматі

Губернатор прокоментував п'яний дебош у волинському військкоматі
Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив, що випадки розпивання спиртного призовниками у військкоматах мають місце через низький моральний рівень частини солдатів та недопрацювання командирів.

Про це він розповів у четвер, 17 квітня, коментуючи випадок розпивання спиртного та «дебош», який, за словами журналіста Андрій Герасимчука, трапився в обласному військовому комісаріаті.

«Це недопрацювання командирів, які організовували призов. Вони повинні були не допустити вживання спиртних напоїв та іншої антистатутної діяльності», - пояснив Пустовіт.

Він нагадав, що практика розпивання алкоголю на службі була ще у радянські часи і частково передалася українській армії.

«В радянські часи були випадки були випадки, що випивали. Біда в тому, що ця в лапках «традиція» перекинулася і на Збройні сили України. Але мені дуже приємно, що ви відмітили цей єдиний випадок, або один із небагатьох, який мав місце», - пояснив Пустовіт.

За його словами, такі випадки повинні бути поодинокими, бо розуміння відповідальності та небезпеки мають стримувати солдатів.

Також голова ОДА відзначив, що проблемою для Збройних сил є відсутність достатнього рівня патріотизму та володіння українською мовою.

«Коли навіть я служив, великою проблемою було перевести Збройні сили на українську мову спілкування… А це є показник патріотичності, показник розуміння того, якій державі ти служиш…», - зазначив він.

Пустовіт додав, що «антипатріотичне» виховання солдатів почалося після зміни очільників силових відомств у 2010 році: «Якщо раніше військових виховували на питаннях історичних традицій… то ця складова героїчна частина нашої історії почала замовчуватися, відійшла на другий план. Якщо ми виховуєм військових не на прикладі героїв, ми позбавляєм їх ідеологічного стержня».

Очільник ОДА пояснив, що дії силовиків на Сході та Півдні країни викликають сумніви щодо їх вірності присязі.

«Ми сьогодні бачимо, що дії міліціонерів, особливо в східних областях, викликають питання відданості присязі, українському народові… дії окремих частин викликали багато питань у мене як професійного військового», - відзначив Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"вживати" - не рекомендується! Вимивається ура-патріотизм...
Відповісти
Мізки на вату перетворюються і з'являються імперські понти
Відповісти
Що ти мелеш, замполіте радянський?
Відповісти
А які висновки ? Кого звільнили з військомату ?
Відповісти
Чувак, в тебе самого проблеми з алкоголем... Забув може?
Відповісти
Останні новини
Губернатор прокоментував п'яний дебош у волинському військкоматі
17 квітень, 2014, 15:41