Головний луцький римо-католик просить Януковича помилувати Тимошенко

Головний луцький римо-католик просить Януковича помилувати Тимошенко
Предстоятелі християнських церков України просять президента Віктора Януковича змінити порядок і помилувати Юлію Тимошенко без її клопотання.

Відповідне звернення оприлюднив на прес-конференції народний депутат від БЮТ, глава парламентського комітету з питань культури і духовності Володимир Яворівський, інформує ЛІГАБізнесІнформ.

У зверненні йдеться, що до предстоятелів надходять численні прохання сприяти виправленню випадків застосування виборчого правосуддя в Україні. Церква, за їхніми словами, не втручається у державні справи, але її обов'язок – закликати до прощення, милосердя і любові до ближнього.

«Упевнені, що проявом цих достоїнств, які заповідав Бог, стало б, зокрема, помилування Юлії Володимирівни Тимошенко і її звільнення від подальшого покарання. У зв'язку з цим просимо вас, вельмишановний пане президенте, змінити положення про порядок здійснення помилування (затверджене указом президента України № 902/2010 від 19 вересня 2010 року) і закріпити право клопотати про помилування не тільки за засудженим особою, але і надати це право родичам або іншим громадянам, у яких є відповідний суспільний авторитет і визнання», - сказано в зверненні.

Предстоятелі церков звертають увагу на те, що саме таким чином у законодавстві визначено право брати підозрюваних на поруки.

«Зміна цього положення в умовах ще не досконалої судової системи в нашій державі і під час проведення судової реформи дасть вам можливість виправляти помилки правосуддя», - вважають вони.

Також представники церков президента задовольнити це клопотання і своїм рішенням помилувати Юлію Тимошенко, повністю звільнивши її від відбування покарання.

Крім цього, вони просять президента використовувати надані йому Конституцією повноваження для того, щоб якомога швидше здійснити радикальні і ґрунтовні зміни в сфері державної політики щодо дотримання прав і свобод людини.

«Нехай словами Євангелія надихнуть вас на прийняття вірного рішення», - сказано в зверненні.

Прохання до президента підписали патріарх Київський і всієї Руси-України, предстоятель УПЦ КП Філарет, Верховний архієпископ Києво-Галицький, глава УГКЦ Святослав Шевчук, керуючий справами Римсько-Католицької церкви в Україні Маркіян Трофим'як, голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів В'ячеслав Нестерук, ст. єпископ Церкви християн віри євангельської в Україні Михайло Паночко, ст. єпископ Української християнської євангельської церкви Леонід Падун, митрополит, предстоятель УАПЦ Мефодій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Головний луцький римо-католик просить Януковича помилувати Тимошенко
03 квітень, 2012, 16:26