Вибори президента: в роботі окружних виборчкомів почалися проблеми

На перші засідання окружних виборчкомів не прийшли члени комісія, які живуть за межами Волині, а дехто відмовляється від роботи в комісії.

Спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" відвідали перші засідання п’яти окружних виборчих комісій, що діють на Волині та зробили короткий аналіз відвідуваності представниками кандидатів цих комісій.

Як відомо, всі окружні виборчі комісії, створені у Волинській області, розпочали свою діяльність вчасно. Однак вже перші засідання ОВК показали, що у їх складі є певна кількість осіб, що ігнорує виконання обов’язків члена комісії.

Так, перші засідання в усіх п’яти виборчих комісіях проігнорували члени ОВК від кандидатів Юрія Бойка, Наталії Королевської та Володимира Саранова. Їх представники не з’явились на засідання комісій в жодному окрузі.

Однією з причин такої пасивності до роботи в комісії може бути те, що частина цих осіб мешкають поза межами Волинської області. До прикладу, члени окружних виборчих комісій № 19, 20 та 23, що представляють інтереси кандидата Юрія Бойка мешкають у Львівській області. Теж з Львівщини й член ОВК №19 від кандидата Володимира Саранова. Інший представник цього ж кандидата, але в ОВК №22 проживає Рівненській області.

В ОВК №21 член комісії від кандидата Вадима Рабіновича, ймовірно, проживає на Київщині.

Разом з тим, слід відмітити й кандидатів чиї представники відвідали перші засідання усіх волинських ОВК. Лише шість кандидатів на пост Президента можуть похвалитися такими сумлінними членами комісії, зокрема, це: Ольга Богомолець, Олександр Клименко, Василь Куйбіда, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко та Олег Тягнибок.

Інша проблема для волинських ОВК – частина їх членів вже заявили про відмову працювати в комісіях. Так, від виконання своїх обов’язків відмовилась секретар ОВК №20 Інна Солтис від кандидата Михайла Добкіна.

Вона зазначила, що готова бути членом комісії, проте, не хоче брати на себе відповідальність секретаря комісії, так як не має для такої роботи достатнього досвіду. Про свою відмову працювати в комісії по телефону повідомив і заступник голови цієї ж ОВК Володимир Глущенко від кандидата Володимира Саранова.

Відмовились від роботи в комісії й інші представники цього ж кандидата: в ОВК №22 – член комісії Костянтин Сокало, в ОВК №23 – член комісії Ігор Бензюк.

Також в ОВК №23 від роботи в комісії нібито відмовилась Марія Максимчук, що представляє інтереси кандидата Вадима Рабіновича. На жаль, це ще не всі випадки відмов від роботи в комісії, оскільки з деякими членами ОВК досі не вдалось налагодити контакт.

Наведені факти свідчать про те, що членами окружних комісій були затверджені випадкові особи, які, скоріш за все, введені до складу ОВК з метою "забронювати" місце для потрібного кандидата, з тим, щоб на їх місце були включені інші особи, - кажуть в громадській організації.

Як відомо, такого роду технології використовуються не вперше. Основною їх причиною є слабка організаційна готовність виборчих штабів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вибори президента: в роботі окружних виборчкомів почалися проблеми
18 квітень, 2014, 10:05