Писанки з «мудрістю». ФОТО

Писанки з «мудрістю». ФОТО
У Луцьку для мешканців будинку престарілих організували акцію по розпису великодніх яєць.

Організувала захід волонтер, директор Центру підбору персоналу «Бізнес-Екіпаж» Галина Кравчук, - пише Слово Волині.

«Які потреби у людей похилого віку? Та майже такі ж самі, що в дітей: безпека, їжа та любов. У ці важливі передвеликодні дні особливим є очікування свята, і тому ми вирішили подарувати трішки світла і тепла стареньким, а саме, влаштувати розпис писанок», - розповідає Галина Кравчук.

За її словами, проведення заходу благословив та допоміг реалізувати протоієрей Волинської єпархії Валентин Марчук, провівши молебень та проголосивши проповідь для людей похилого віку

«Семінаристи співали «Многая літа», старенькі плакали, волонтери також», - додає Галина Кравчук.

«Скажу, що навряд чи це дійство було б можливим без волонтерів. Люб'язно долучилося чотири талановиті майстрині (зокрема Валентина Машлай-Глущук), які стали наставниками для своїх 70-ти річних учнів та близько 20-ти волонтерів, жителів нашого міста, серед яких і представники Пласту, і співробітники державних та комерційних організацій», - зазначила організатор заходу.


Також майже всі волонтери принесли видуті яйця (потрібно було їх 70) — окрема ювелірна частина робіт, дехто використовував навіть електродрель для отримання результату.

«Особливо хочеться сказати кілька теплих слів про талановитого луцького фотографа Павла Березюка. Вважаю, що він може бачити більше, ніж кожен з нас, і це ілюструють фото із нашого заходу», - розповіла вона.

«Захід став справжнім промінчиком любові в житті стареньких, кожному вдалось створити для себе маленький шедевр, декому навіть два. Хтось тихо радів, хтось плакав, а дехто ще й руки дівчатам цілував. По завершенню роботи старенькі тихо пішли та поїхали на візочках у свої кімнати, і кожен ніс свою писанку у своє великоднє завтра», - резюмує Галина Кравчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Великдень
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.