Петро Порошенко зустрівся з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем*

Петро Порошенко зустрівся з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем*
Кандидат на пост Президента України Петро Порошенко в межах візиту до Турецької республіки зустрівся з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем.

Майже годинна зустріч Петра Порошенка з Президентом Туреччини була присвячена проблемам безпеки в регіоні.

Під час зустрічі Петро Порошенко та Абдулла Гюль обговорили питання безпеки і питання захисту кримських татар, які сьогодні мають пріоритет над будь-якими іншими питаннями: економіки чи інвестицій.

В ході зустрічі було чітко заявлено: «Туреччина заявила, що вона ніколи не визнає Крим російським, який для неї завжди буде залишатися українським. Туреччина також не визнає результати так званого референдуму».

Порошенко наголосив, що Туреччина завжди в усіх міжнародних організаціях чітко проводить політику підтримки суверенітету і захисту територіальної цілісності України: як в Організації Об’єднаних Націй, такйі інших міжнародних організаціях, в яких представлена.

Петро Порошенко зауважив, що дуже актуальним є питання створення поясу міжнародної солідарності і підтримки України з числа країн Чорноморського басейну задля наведення порядку та стабільності в регіоні за участю та допомогою провідних країн світу.

Порошенко також акцентував на тому, що Туреччина підтримує Україну в її діяльності щодо наведення порядку насвоїй території, включаючи східні області ідокладе значних зусиль в координації зі своїми союзниками, щоб забезпечити мир і спокій в Чорноморському регіоні. Туреччина чітко задекларувала і дотримується позиції по демілітаризації Криму.

Під час зустрічі були детально обговорені подальші спільні кроки по забезпеченню безпеки в цьому регіоні.

Петро Порошенко наголосив про спільне бачення та тверде переконання в тому, що в майбутньому нашими спільними зусиллями ми повернемо Криму український статус. Сторони домовилися активізувати зусилля по проведенню прямих перемовин, які було запропоновано провести відразу ж після завершення президентських виборів в Україні.

«Окрему увагу під час нашої розмови було приділено президентським виборам, які здатні стабілізувати ситуацію в Україні.Туреччина готова надіслати своїх спостерігачів і окремо наголосила на необхідності захисту виборчих прав кримських татар. Сьогодні ми збираємося активно попрацювати ще над цією позицією», - заявив Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Провів зустріч, поговорив, пожалівся... Шкода, що наші політики не приймають конкретних рішень, допускають критичне загострення ситуації. Якщо чоловікам не під силу, то нехай пропустять до влади активну і рішучу жінку.
Відповісти
якби ж така була
Відповісти
Мало того, що не приймають, так ще й не тримають своє слово. Одне базікання.
Відповісти
Молодєц Жінка. Заробила канхвєтку. Заїдеш у штаб забереш
Відповісти
Останні новини
Петро Порошенко зустрівся з Президентом Туреччини Абдуллою Гюлем*
18 квітень, 2014, 11:21
Писанки з «мудрістю». ФОТО
18 квітень, 2014, 11:20