Як волинських рятувальників вчили боротися з екологічним лихом. ФОТО

Як волинських рятувальників вчили боротися з екологічним лихом. ФОТО
У Луцьку співробітники аварійно – рятувальної частини провели навчальні тренування по знешкодженню розлитих на поверхні водойми нафтопродуктів для мінімізації наслідків екологічної катастрофи.

Навчання відбулося 17 квітня на заплаві річки Стир, - повідомили у прес-службі ДСНС України у Волинській області.

Навчання проводилися з використанням спеціального новітнього обладнання, закупленого в рамках проекту «Розвиток потенціалу рятувальних служб Польщі та України», що співфінансується Європейським Союзом по програмі «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

«Особовий склад розгорнув на водному плесі майже 100 метрів бонового загородження, за допомогою мотопомпи та скімера, що тримався за допомогою поплавка на поверхні води, відкачав умовний нафтопродукт в спеціальну ємність. Для захисту від хімічно-небезпечних продуктів рятувальники застосували спеціальні герметичні костюми та чоботи», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук: «Це обладнання відповідає всім сучасним Європейським вимогам. Тренування будуть проводитись і надалі для того, щоб особовий склад Аварійно-рятувального загону УДСНС у Волинській області вмів оперативно та швидко ліквідувати наслідки екологічних аварій, а також мінімізувати наслідки шкідливого впливу на навколишнє середовище у випадку реальної надзвичайної ситуації».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як волинських рятувальників вчили боротися з екологічним лихом. ФОТО
18 квітень, 2014, 11:59