Завокзальний ринок у Луцьку – смертельно небезпечний

Завокзальний ринок у Луцьку – смертельно небезпечний
Щодня сотні продавців та покупців найбільшого ринку Волині ризикують життям та здоров’ям: торгові павільйони тут становлені на газогоні високого тиску, який проклали ще 20 років тому.

Ймовірність аварійних ситуацій тут зростає. Якщо тут трапиться нещастя, рятувальникам дістатися до людей буде неможливо. Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Торговельні точки на ринку встановили хаотично, твердять у «Волиньгазі», необхідної відстані між кіосками не дотримано.
«Це газ, розповсюдження може бути неадекватним, воно може піти від газопроводу в ту чи іншу сторону, і попадання в ці приміщення може призвести до вибуху», – каже начальник управління експлуатації та розвитку системи газопостачання ПАТ «Волиньгаз» Михайло Ткачук.

Газівники переконують: трубу високого тиску проклали поблизу ринку 20 років тому. З часом торговельна зона збільшилася. Кіоски й магазини заповнили всю вільну територію.

Замість рішучих дій дванадцять років служба контролю та дирекція ринку намагаються знайти винних у недбалості.

Хто і коли дозволив встановлювати торгові павільйони на газовій трубі високого тиску нині з’ясувати важко. Ні дирекція ринку, ні контрольні органи відповідальності на себе не беруть. Тепер потрібно або перенести трубу, або торговельну зону.



«У тій частині, де не витримана така відстань, доведеться ті металоконструкції робити меншими за розміром, є такі, що будуть геть маленькими за розміром, і проводити там підприємницьку діяльність буде важко», – каже керівник Завокзального ринку Володимир Горгут.

Вирішуватимуть проблему газогону підприємці. Керівництво ринку запропонувало їм або скоротити робочі місця і знести кіоски та магазини, або фінансувати перенесення газової труби.

Люди обурені. Кажуть, якби їх одразу попередили про небезпеку, то будували б свої торгові точки на іншій території.

«Для того, щоб перенести трубу, не знімаючи магазинів, таких грошей жоден підприємець не заплатить. Перед тим, як давати місця для людей, треба було якось попереджати», – каже підприємець Петро.

Уже незабаром керівники ринку та газівники обіцяють вирішити проблему з трубою високого тиску.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ринки, газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Країна торгашів і шахраїв.
Відповісти
Пане ГОРГУТЕ!!!Хватить доставляти собі металоконструкції за рахунок зменшення площ контейнерів підприємців.Великий реконструктор!На навчанні МНС походять по ринку разом з ГЕНЕРАЛОМ-ПОЖЕЖНИКОМ,як клоуни,на тому й кінець.А БАШКАЛЕНКО обіцяв розібратися.Чи вже і з ним ГОЛОВНИЙ КООПЕРАТОР домовився?
Відповісти
Останні новини
Завокзальний ринок у Луцьку – смертельно небезпечний
03 квітень, 2012, 17:12