«Волинь» вшосте зіграє без Кварцяного

«Волинь» вшосте зіграє без Кварцяного
У Великодню неділю 20 квітня луцька «Волинь» приймає на своєму полі луганську «Зорю».

Арбітр Ярослав Козик виведе команди на поле о 15:00, - повідомили у клубній прес-службі.

Статистика матчів між суперниками свідчить про безкомпромісність їхніх стосунків. Із 21 матчу у чемпіонатах України вісім виграли лучани, дев`ять – луганчани, в чотирьох поєдинках фіксувалася нічия. Різниця голів також майже однакова: 33:34.

Остання перемога «Волині» датується осінню 2011 року, причому її «хрестоносці» святкували на виїзді. А от найкращий шанс здолати опонентів вдома «Волинь» мала у серпні 2012-го, але незбагненним чином віддала перемогу «Зорі» - після голу Пилипчука і суперголу Лопеса (йому присвячено відеопрев`ю матчу) господарі двічі пропустили в заключній десятихвилинці – 2:2.

Цікаво, що обидва кращі бомбардири «Волині» і «Зорі» в очних протистояннях будуть учасниками недільного матчу на «Авангарді». По три рази в «дербі Сходу і Заходу» забивали Яннік Болі та старший тренер лучан Володимир Дикий. Француз івуарійського походження відзначився у двох останніх матчах «Зорі» та «Волині». Його «дубль» вирішив долю матчу першого кола у Луганську – 2:0 на користь «Зорі». Взагалі ж Яннік роз забивався навесні і нині перебуває у п’ятірці найкращих бомбардирів чемпіонату.

А от Володимир Дикий, який вшосте виведе «Волинь» на матч під час вимушеної відсутності Віталія Кварцяного, забивав луганчанам на початку 1990-х, причому виключно у домашніх поєдинках своєї команди проти «Зорі-МАЛС».

«Зоря» навесні набрала хорошу ходу і в п’яти матчах набрала вісім очок у п’яти матчах. Єдиний провал луганчан відбувся в домашньому матчі із донецьким «Металургом» - 0:4. У четвер же «Зоря» видряпала нічию в Харкові – 1:1. У луцькому поєдинку Юрію Вернидубу доведеться вирішувати кадрові питання, адже у матчі із «Металістом» зайві картки «схопили» лідери захисту та півзахисту сучасної «Зорі» - Тоні Шуніч та Джаба Ліпартія – той самий, який у травні 2012 року поклав класний гол у ворота Шеліхова в Луцьку.

Якщо зайшлося про попередження та вилучення, то в неділю на «Авангарді» зійдутьcя на герць дві найнедисциплінованіші наразі команди ліги за версію українських арбітрів – «Волинь» із «Зорею» заробили найбільше жовтих та червоних карток у сезоні.

Телетрансляцію проведе канал «2+2», коментуватимуть поєдинок Дмитро Поворознюк та Володимир Кобельков.

Молодіжні команди зіграють свій матч у суботу 19 квітня. Початок гри на «Підшипнику» – 16.00. Вхід вільний.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.