У Ковелі створили незвичайну алею. ВІДЕО

У Ковелі з’явилася алея Писанкових дерев.

В рамках проведення загальноміської акції «Великдень єднає», який зініціювали Ковельський промислово-економічний коледж та виконавчий комітет міської ради, на центральну вулицю міста вийшли студенти коледжу, професійного ліцею, професійно-технічного училища та старшокласники загальноосвітніх навчальних закладів, - пише ПроКовель.

У руках вони тримали заздалегідь створені власноруч різноманітні вироби, які мають пряме відношення до Великого Христового Воскресіння, щоб їх почепити на дерева. Така масштабна акція в Ковелі проходить вперше, а, можливо, і в усій Україні.

Спершу молодь взялася за руки і утворила велетенське коло, а далі всі хором тричі промовили слова: «Україна єдина – Великдень єднає».

Після чого близько півсотні дерев по бульвару Лесі Українки студентська та учнівська молоді Ковеля гуртом урочисто взялася «одягати» у великодню атрибутику.

Кожен колектив приготував у якості пасхальних прикрас, щось своє, навіть були доволі оригінальні витвори. Так, приміром, учні ЗОШ №10 спеціально до цього дня пофарбували аж 130 справжніх яєць, попередньо видувши з середини всю рідину. З гарними думками вони готували свою корзину з крашанок і з такими ж думками тепер її вивільняють.

За кілька хвилин бульвар Лесі Українки перетворився на яскраву великодню веселку. Тепер тут можна побачити безліч картинок улюблених мультиплікаційних героїв, жовтеньких курчат із пінопласту, багато різних декоративних виробів з кольорового паперу та інших підручних матеріалів, які за формою нагадують пасхальні яйця, яскраві кульки майстерно виготовлені з паперу, розмальовані дерев’яні вироби, а також оригінальні роботи учнів шкіл, які вони самі собі придумали.



Проте всі ці старання були б марними, якби не головний меседж акції: молодь Ковеля хоче бачити Україну щасливою, сильною державою, де панує мир та спокій.

Одностайно підтримали задум учнівсько-студенського активу міста і всі ті, хто проходжувався поряд. Люди дякували дітям за їхній незвичайний і такий оригінальний подарунок місту, фотографувалися разом, бажали один одному гарних свят.

Загальноміська акція «Великдень єднає» триватиме до 23 квітня. Саме тоді відбудеться відкриття виставки робіт учнів та студентства молоді, яка пройде у фойє Будинку Рад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі створили незвичайну алею. ВІДЕО
18 квітень, 2014, 18:37