Переговори у Женеві: реакція світу. ВІДЕО

Переговори у Женеві: реакція світу. ВІДЕО
Виконати домовленості, досягнуті у Женеві закликає переговірників генеральний секретар ООН. Пан Гі Мун наголосив, що заяви треба підкріпити діями.

До такої ж думки - схиляється і більшість світових лідерів, - йдеться в сюжеті «5 каналу».

Так, США уже попередили Кремль - якщо за кілька днів Захід не побачить реальних зусиль Кремля щодо деескалації конфлікту - на Росію чекатимуть нові санкції.

Скептично - поставився американський президент Барак Обама до домовленостей, досягнутих у Женеві під час чотиристоронніх перемов між Україною, Росією, ЄС та США. Коментуючи підсумки цієї зустрічі, Обама заявив: підписана усіма сторонами заява дає перспективу деескалації напруженості в Україні.

Утім, питання тепер полягає у тому, чи не спробує Москва використати свій вплив, щоб підірвати зусилля з відновлення порядку. З урахуванням попередніх дій Росії, такий розвиток подій цілком імовірний, додав американський чільник.

Головну роль у виконанні женевських домовленостей з урегулювання кризи в Україні - готова взяти на себе ОБСЄ. Про це заявив Дідьє Буркгалтер, міністр закордонних справ Швейцарії, що головує в організації.

В ОБСЄ привітали результати перемов і запевнили, що спеціальна моніторингова місія Організації - докладе усіх зусиль, аби допомогти українській владі та місцевим громадам у безпосередній реалізації узгоджених заходів.

Якщо ж Росія порушить Женевські домовленості, Євросоюз готовий зібрати саміт. Про це повідомив голова комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмар Брок. Брок заявив, якщо агресія з боку Росії триватиме, адміністративні будівлі не будуть звільнені, і російські війська лишатимуться на теренах Донецької та Луганської областей, лідери Євросоюзу зберуться уже у наступний четвер, де можуть ухвалити третій пакет санкцій проти Росії.

За виконанням Женевських домовленостей під якими підписалася російська сторона пильно стежитиме і Японія. Про це заявив міністр закордонних справ Фуміо Кісіда.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УВАГА! УВАГА! УВАГА!
Вкладники Західінкомбанку!
28 квітня 2014 року о 9 годині відбудеться пікет біля Кабінету Міністрів України! Основна вимога - негайне повернення вкладів! Національний банк України надалі продовжує покривати банк Іванющенка.
Відповісти
Останні новини
Переговори у Женеві: реакція світу. ВІДЕО
18 квітень, 2014, 21:29