Буксир «Ковель» повернули Україні

Буксир «Ковель» повернули Україні
Буксир «Ковель» повернули Україні та ще 5 кораблів.

Це стало можливим після того, як судна допоміжного флоту ЧФ РФ приступили до активних дій із розблокування виходу з озера Донузлав, - пише Кореспондент.

Більшість кораблів і суден забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які раніше базувалися на озері Донузлав, в суботу, 19 квітня, вранці підняли українські прапори і взяли курс до порту Одеси.

Зокрема, в результаті досягнутих домовленостей між оборонними відомствами України і Росії, Південну військово-морську базу в смт Новоозерном, захоплену російськими військами спеціального призначення, покинули середній десантний корабель Кіровоград, протичовновий корвет Вінниця, артилерійський катер Херсон, буксир Ковель, танкер Горлівка і буксирний катер Новоозерне.

Це стало можливим після того, як судна допоміжного флоту ЧФ РФ приступили до активних дій із розблокування виходу з озера Донузлав.

Нагадаємо, що в ніч на 6 березня для того, щоб кораблі Військово-Морських Сил України не змогли вийти в море, російські військові на виході з озера Донузлав затопили великий протичовновий корабель Очаків, рятувальне водолазне судно Шахтар і два судна забезпечення.

Слід зазначити, що на цьому тижні в Одесу українськими військовими моряками вже було виведено з портів Криму танкер Судак, судно Шостка, корабель управління Донбас, ракетний катер Прилуки, танкер Фастів і судно розмагнічування Балта.

15 квітня корабель Донбас повернули ВМС України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буксЕр пливе на Стир! Альо, редактор...
Відповісти
помилку виправили. А В ТЕКСТІ?
Відповісти
молодець! З пятої спроби таки "задушив" текст.
Відповісти
нє. навіть так I-о
Відповісти
а ще отак %-)
Відповісти
А що з "Луцьком"?
Відповісти