Бізнес Волині повертається в бік Європи

Бізнес Волині повертається в бік Європи
Підприємці Нововолинська зустрілися із Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Беатою Бживчи, щоб поговорити про співпрацю з іноземцями.

Офіційний представник сусідньої з Україною держави не випадково відповіла візитом на запрошення міського голови Віктора Сапожнікова, - пише Волинь-нова.

Шахтарське місто розташоване у так званій 30-кілометровій зоні, на яку поширюється дія малого прикордонного руху. Тут успішно працюють підприємства з іноземним капіталом, які сприяють розвитку економіки.

Саме тому Генеральний консул запевнила, що польська сторона зацікавлена поглиблювати стосунки між підприємствами сусідніх держав. Вона детально розповіла про умови та режим роботи їхнього відомства.

Учасники зустрічі – представники суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та місцевого відділку митниці – цікавилися візовим режимом, умовами видачі шенгенських віз у консульстві Польщі, чергами на кордоні.

Вони обговорили також нюанси нової угоди про спрощений режим його перетину.

Олександр Карасюк, заступник директора з комерційної діяльності ВАТ «Нововолинський ливарний завод», запропонував проводити у місті бізнес-форуми бізнесових структур із-за Бугу та місцевих, зокрема тих, що розташовані в сусідніх із Нововолинськом містах і районах.

Обмін досвідом та співпраця дали б новий поштовх для економічного розвитку краю. Адже не лише ливарний завод, а й інші підприємства, які донедавна відправляли свою продукцію в Росію, зараз переорієнтовуються на Європу. Таку тенденцію вони вважають позитивною.

Адже, як зазначив директор ТзОВ «БРВ–Україна» Олександр Гоцка, останнім часом через різке падіння гривні українська продукція цілком спроможна конкурувати на західних ринках.

На думку міського голови Віктора Сапожнікова, для подальшого розвитку добросусідських відносин у різних сферах економіки потрібно повернутися до питання відкриття нового автопереходу Кречів-Крилів, який розташований неподалік шахтарського міста.

Щодо останніх політичних подій в Україні Генеральний консул Польщі у Луцьку Беата Бживчи повідомила, що поляки підтримують нашу державу і зацікавлені, щоб конфлікти на східних та південних прикордонних територіях вирішились на користь зміцнення нашої незалежності та суверенітету.

Гостя Нововолинська пройшлася його вулицями, відвідала музей міста, підприємства з іноземними інвестиціями ТзОВ «Кроноспан – УА», «БРВ –Україна», «Алюглас», а також шахту №10 «Нововолинська».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"крамом" поліщуки готові пертися в Польщу?
Відповісти
Останні новини
Бізнес Волині повертається в бік Європи
19 квітень, 2014, 11:55