Знайдено першу потенційно придатну для життя планету

Знайдено першу потенційно придатну для життя планету
Астрономи знайшли першу потенційно придатну для життя землеподібну планету.

Про це йдеться в статті, опублікованій в науковому журналі Science, - пише Zaxid.net.

Про це повідомляє астрономічний портал Universe Today ("Всесвіт сьогодні"). Відкриття вдалося зробити завдяки телескопу Kepler, який використовується для пошуку планет за межами Сонячної системи.

Місія Kepler триває вже третій рік. Весь цей час вчені за допомогою телескопу спостерігають за близько 100 тисячами схожими на Сонце зірками, навколо яких можуть обертатися так звані екзопланети.

Апарат шукає планети використовуючи т. зв. транзитний метод, коли планета проходить на фоні диску своєї зірки. В цей момент вона закриває від спостерігача частину випромінювання. Аналізуючи коливання яскравості світил, астрономи можуть не тільки знаходити планети, але також приблизно оцінювати їхній розмір.

Планета, яка отримала назву Kepler-186F, зафіксована в сузір'ї Лебедя в системі червоного карлика Kepler-186.

Астрономи заявляють, що вона перебуває у так званій «зоні життя», умови якої передбачають можливість наявності на ній води в рідкій формі і, як наслідок, - життя.

Вчені зауважують, що Kepler-186F лише на 10% більша за нашу планету. Це робить її першою з потенційно придатних для життя землеподібних планет.

Однак планета знаходиться далеченько - за попередніми обрахунками на відстані 492 світлових років від Землі. Для виявлення сигналу планети знадобився аналіз даних за три роки. Результати були спочатку представлені на конференції 19 березня 2014 і остаточно були підтверджені цього тижня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Знайдено першу потенційно придатну для життя планету
20 квітень, 2014, 18:20