Розказали, як Янукович утікав з України. ВІДЕО

Розказали, як Янукович утікав з України. ВІДЕО
Журналісти відтворили втечу Януковича.

Його повітряні судна, на яких він втікав з Києва, перелетіли до Москви. Це підтвердили в аеропорту "Внуково", де наразі і стоять два вертольоти і літак відстороненого президента, - йдеться в сюжеті ТСН.

Більше того - цьому транспорту українські чиновники дозволили вилетіти з донецького аеропорту уже в середині березня. Ймовірно, що за гарантом ніякої погоні й не було. Наприкінці лютого, коли у Києві рахували десятки розстріляних активістів, Янукович із 21-м охоронцем на двох гелікоптерах попрямував у Харків, начебто на з'їзд Партії регіонів. В аеропорт Харкова він прибув вночі 22 лютого та поїхав у президентську резиденцію - секретний об'єкт, "обкомівську дачу", розташовану у лісопарку.

Обслуговуючий персонал попередили за дві години до приїзду важливого гостя та змусили покинути дачу. Там Янукович переночував та пообіді з кортежем відправився із резиденції в аеропорт. Вже за годину (22 лютого о 16:00) він з охороною приземлився в Донецьку. Метою поїздки було дістатися реактивного літака "Фалькон" та втекти у Москву.

Раптом перший ляпас - заборона на виліт через відсутність належних документів. Проте тоді його не затримали. Як розповіли очевидці, переляканий Янукович дочекався машини та поїхав ховатися за мури Рената Ахметова у донецький ботсад. Вже наступного дня із резиденції донецького бізнесмена Янукович рвонув Маріупольською трасою. Це був найзагадковіший відрізок його маршруту, бо кінцевим пунктом призначення було чисте поле. Очевидці розповідають, що туди ж з'їхалися десятки дорогих автомобілів, прилетіли два досі неопізнані гвинтокрили.

Кажуть, що Янукович з двома синами піднявся в небо і за кілька годин вони повернулися. Саме з цього часу Янукович приймає рішення тікати в Росію через Крим та прощається зі старшим сином Олександром Януковичем, який відправляється в Луганськ.

Місцеві стверждують, що він і досі там перебуває. Старшого сина Януковича тільки кілька днів тому оголосили у розшук.
Молодший син їде з батьком в Ялту.

Далі маршрутом керував начальник охорони Кобзар, координуючи план дій з Росією. Один з колишніх офіцерів УДО повідомив, що Януковичу дозволили покинути Україну: "Або не знали, що з ним робити... Звучала сума у 2,5 млрд чогось там... розмови ходили, але я не бачив цих грошей".

23 лютого Янукович заїхав у СБУ в Ялті, де держохоронці написали заяви на звільнення. 15-теро удошників таки залишилися з гарантом. Вони оселилися у російському пансіонаті поряд з найвідомішим рестораном "Тіфліс", який місцеві називають президентським.

23 лютого ввечері Аваков і Наливайченко вже полюють за гарантом.

А самого Януковича тим часом вивозять в Росію дорогою з Ялти. Його кортеж із трьох авто спокійно могли перехопити дорогою до Севастополя. Цього не зробили, як запевняє начальник УДО Кулик, бо не мали законних підстав затримувати ще чинного за законом президента.

О 23:30 у Козачій бухті Януковича зустріли морпіхи 810-ї окремої бригади морської піхоти ЧФ, посадили на десантний катер, і вже за добу Янукович дістався берегів Новоросійська.

Примітно, що ґвинтокрили та літак, на якому Янукович намагався вилетіти з України, також зникли. Виявилося, що з 12 по 19 березня авіатранспорт Януковича безперешкодно, по черзі покинув аеропорт Донецька та відправився в Європу.

Літак "Фалькон-900" полетів у Францію на техогляд, а два ґвинтокрила "Агуста 139" перелетіли до Молдови та Румунії, де їх дозаправили, а звідти вони вирушили на техогляд у Швейцарію.

Наприкінці березня весь цей авіатранспорт перелетів у Москву на найдорожчий в Росії майданчик приватного авіатранспорту "Внуково-3". Тож досі без відповіді залишається питання, чому авіатранспорт, який коштує десятки мільйонів доларів та є речовим доказом у справі втечі Януковича, випустили з України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Янукович
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розказали, як Янукович утікав з України. ВІДЕО
21 квітень, 2014, 14:44