Підприємці «Варшавки» вимагають не розривати договір із облспоживспілкою

Підприємці «Варшавки» вимагають не розривати договір із облспоживспілкою
Підприємці Завокзального ринку закликають Луцьку міську раду не розривати договір оренди земельної ділянки з Волинською облспоживспілкою, заявляючи, що таке розірвання може "поставити хрест" на їх діяльності.

Під зверненням до міського голови і депутатів уже підписалося більше 700 тих, хто орендує в облспоживспілки торгові місця на Завокзальному ринку - повідомила голова ради підприємців Завокзального ринку Тетяна Іовенко.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року депутати міськради проголосували за розірвання договору з Волинською облспоживспілкою, яка орендує на ринку земельну ділянку.

Тоді автор проекту - депутат і колишній мер Богдан Шиба - пояснював, що таке рішення захистить підприємців, адже вони, мовляв, стануть платити податки напряму в бюджет міста, без посередників.

Втім, самі підприємці не погодилися з думкою Шиби. Як пояснює Тетяна Іовенко, підприємцям вигідно працювати із облспоживспікою, бо із ними укладають довгострокові договори. Відтак можна планувати свою діяльність на роки та бути впевненим, що найближчим часом торгове місце не заберуть.

За її словами, договори із підприємцями укладають до 2031 року (відповідно до договору на оренду землі, який спілка уклала із міською радою). Так, до 2019 року підприємці будуть платити фіксовану плату за оренду торгових місць.

За словами підприємця Інни Мітлош, такі умови вигідні для неї та багатьох колег. «Людина вже може собі планувати, як працювати, як годувати сім’ю», - пояснила вона.

Підприємець Володимир Амброзяк розповів, що разом із Волинською облспоживспілкою підприємці провели благоустрій території, зокрема встановили дах над рядами, поклали бруківку та оновили контейнери. «Зараз земля під цими контейнерами вже стала золотою», - відзначила Інна Мітлош.


Якщо ж підприємці будуть працювати із іншим орендарем чи напряму з мерією, то доведеться щороку переукладати договори, і впевненості у тому, що збережеш місце не буде, - пояснюють вони.

Підприємці звернулися до депутата Луцької міської ради Євгенія Ткачука. Той вніс на розгляд сесії, яка повинна відбутися 30 квітня, проект рішення міськради, який передбачає скасування рішення від 26 лютого.

Також підприємці планують прийти на засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру та комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, які відбудуться у середу, 22 квітня. Там вони планують безпосередньо переконати членів комісій підтримати проект рішення Ткачука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не має жодного власного місця на ринку, а орендує пару метрів в будівлі горгута. Якби ж то хтось перевірив оплату за ті метри - чого ж так розпинатися за за хама - диктатора ? Який там благоустрій, здер втридорога з підприємців і ще совісті хватає про це говорити ?????
Відповісти
іовенко без власного місця не може диктувати умови підприємцям , які мають власні павільйони на ринку.
Відповісти
Зі слів депутата Євгенія Ткачука, наразі підприємці уклали з облспоживспілкою 710 договорів до 2031 року. Всього підприємницькою діяльністю на Завокзальному ринку займаються 1285 підприємців, багато хто з них має по декілька торговельних місць.
Відповісти
БАГАТО ПРОСТО НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНІ,ЯК ПІДПРИЄМЦІ,ТОБТО НЕ СПЛАЧУЮТЬ ПОДАТКИ .
Відповісти
підприємця не можна взяти чи в аренду чи купити будьяке місце торгове будь де в луцьку...а женями -рієлторами можна...так що савок притормозився ти років на 15.а може підліток вєчний за баблоси батьків розсуждати до бенсії будеш..синок хана скоро вашим крепкім гаспадарникам..прийдеться і тобі колись щось робити не по пріколу а для пропітанія..з такими підходами на більше не розраховуй..
Відповісти
платний парєнь.горгут секретар комсомола ківерцівського р-н коли Романюк був по луцьку а каерина ващук по Горохов. р-н і ще клім там участвує може тоже який аукціонер
Відповісти
а чого ми маємо бігати щоб місту гроші йшли ? Завтра горгути світло повідключають і по судах тягати будуть. Ніхто там за горгутом не підпишиться то іовенко відробляє безплатну аренду і страхає високою арендою в будівлі якщо заберуть землю
Відповісти
мітинг так званий за них минулого разу прийшло може сто людей.може 150 половину працівники осс та контролери..працює нас 2000 тис. з гаком..оте про договір аренди та фіксовану плату перший раз чомусь від євгена чути..до того три роки на ринку ніхто не казав з горгутів нічого подібного навпаки-все дорожає і т.д. завтра іовенко спригне ,женя піде гроші тратити а горгут знов подасть на суд і окремі пункти договору анулює(як було з міськрадою) ..та й небуло до вчорашнього дня такого договору..може й нема..а номер та площа місця на карті ринку якщо не буде вказанна то так само все до...як котят..
Відповісти
на ринку і всі мають вирішувати куди іти далі.
Відповісти
Останні новини
Підприємці «Варшавки» вимагають не розривати договір із облспоживспілкою
23 квітень, 2014, 09:54